Στήθος κοτόπουλου με δενδρολίβανο σε σάλτσα λαχανικών

Στήθος κοτόπουλου με δενδρολίβανο σε σάλτσα λαχανικών

Στήθος κοτόπουλου με μελιτζάνες, κολοκυθάκια, πιπεριές και κρεμμύδια σε σάλτσα ντομάτας. Μια εύκολη συνταγή για ένα νόστιμο και υγιεινό πιάτο, για το καθημερινό, οικογενειακό τραπέζι.

Υλικά συνταγής

  • 3-4 μελιτζάνες Αργίτικες (βάρους 1/2 κιλό περίπου), κομμένες σε ροδέλες 2 εκ.
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε χοντρά κομμάτια
  • 2 μέτριες κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε χοντρά κομμάτια
  • 2-3 κολοκυθάκια κομμένα σε χοντρές φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 1/2 κ.γ. αποξηραμένες νιφάδες τσίλι (μπούκοβο)
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ (400 γρ.)
  • 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
  • 1/3 – 3/4 φλ. τσαγιού ζωμό κότας ή λαχανικών [*]
  • 2 κ.γ. ζάχαρη 
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 (μονά) μικρά στήθη κοτόπουλου φιλέτο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κόβετε τις μελιτζάνες σε ροδέλες, τις τοποθετείτε σε σουρωτήρι, τις πασπαλίζετε με τη 1 κ.σ. αλάτι, τις ανακατεύετε και τις αφήνετε μέσα στο σουρωτήρι για 30 λ περίπου, μέχρι να “ιδρώσουν” και ξεπικρίσουν. Στη συνέχεια τις ξεπλένετε με μπόλικο νερό και τις στεγνώνετε με απορροφητικό χαρτί.
  2. Σε μεγάλη, ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε καλά το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με τη πιπεριά και τη μελιτζάνα για 10 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτετε τα κολοκύθια, το σκόρδο και το μπούκοβο και ανακατεύετε για 1/2 λ. Προσθέτετε τα ντοματάκια κονκασέ, το πελτέ, τη ζάχαρη, αλατοπίπερο και το ζωμό, ανακατεύετε, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και σιγοβράζετε το φαγητό για 30-40 λ ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.  
  3. Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τα φυλλαράκια από τα κλωναράκια δενδρολίβανου και τα στήθη κοτόπουλου. Τα αλατοπιπερώνετε και τα ανακατεύετε μέχρι να καλυφθούν τα στήθη καλά με το ελαιόλαδο και τα φυλλαράκια.
  4. Ζεσταίνετε ένα μεγάλο αντικολητικό τηγάνι και τηγανίζετε τα στήθη κοτόπουλου και από τις δύο πλευρές μέχρι να ψηθούν μέχρι μέσα. Μη τα παραψήσετε και χάσουν τους ζωμούς τους. (όταν δεν υπάρχει ροζ χρώμα στο κέντρο του κάθε στήθος, είναι έτοιμο). Τα αφαιρείτε από τη φωτιά και τα σερβίρετε με τη σάλτσα λαχανικών.

[*] Η ποσότητα του ζωμού εξαρτάται από το πόσο “τραγανά” θέλετε τα λαχανικά σας. Αν τα θέλετε αρκετά τραγανά ρίχνετε μόνο το 1/3 φλ. Όσο πιο μαλακά τα θέλετε τόσο περισσότερο ζωμό θα προσθέσετε για να μαλακώσουν πολύ. 

Πηγή



Sintayes.gr,

Συνταγή: Στήθος κοτόπουλου με δενδρολίβανο σε σάλτσα λαχανικών