Στήθος κοτόπουλου με μανιτάρια σε κρεμώδη σάλτσα λεμονιού

Στήθος κοτόπουλου με μανιτάρια σε κρεμώδη σάλτσα λεμονιού

Μια συνταγή για ένα υπέροχο πιάτο την οποία σίγουρα θα αγαπήσετε και θα γίνει η αγαπημένης σας. Στήθη κοτόπουλου με μανιτάρια σε κρεμώδη, λεμονάτη σάλτσα… Συνοδέψτε τη με πουρέ ή ρύζι πιλάφι και απολαύστε ένα από τα καλύτερα πιάτα με κοτόπουλο που έχετε φάει και που θα σας μείνει αξέχαρτο για την υπέροχη γεύση και υφή του.

Υλικά συνταγής

  • 6 μονά στήθη κοτόπουλου φιλέτο, χωρίς τη πέτσα
  • 6 κ.σ. βούτυρο (3+3 κ.σ.  χωριστά)
  • 340 γρ. λευκά μανιτάρια φρέσκα, κομμένα σε φέτες
  • αλεύρι για πασπάλισμα κοτόπουλου
  • 1 1/3 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
  • 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά
  • 3-4 κ.σ. χυμό λεμονιού (μπορείτε να βάλετε και το χυμό 1 ολόκληρου κοτόπουλου αν σας αρέσουν οι λεμονάτες γεύσεις)
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι λιώνετε σε μέτρια φωτιά τις 3 κ.σ. βούτυρο και σοτάρετε τα μανιτάρια σε φέτες, πασπαλισμένα με λίγο αλατοπίπερο, μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τα αφαιρείτε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα, τα τοποθετείτε σε μπολ και τα αφήνετε στην άκρη.
  2. Ζεσταίνετε στο τηγάνι τις υπόλοιπες 3 κ.σ. βούτυρο.  Αλατοπιπερώνετε τα στήθη κοτόπουλου (αν είναι σχετικά μεγάλα τα κόβετε στη μέση) και τα πασπαλίζετε καλά και από τις δύο πλευρές με αλεύρι. Τινάζετε το περίσσιο αλεύρι και τα σοτάρετε στο ζεστό βούτυρο για 5-6 λ από κάθε πλευρά ή μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί-καστανό χρώμα. Τα αφαιρείτε από το τηγάνι με τη τρυπητή κουτάλα, τα μεταφέρετε σε πιατέλα και τα διατηρείτε ζεστά.
  3. Ρίχνετε στο ζεστό τηγάνι το ζωμό κότας και με ξύλινη σπάτουλα΄ξύνετε” τη βάση του τηγανιού για να ξεκολλήσουν τυχόν μικρά κομματάκια κοτόπουλου που έμειναν κατά το σοτάρισμα. Μόλις πάρει βράση ο ζωμός, χαμηλώνετε στο χαμηλό τη φωτιά και σιγοβράζετε για 1-2 λ ή μέχρι να σωθεί ελαφρώς.
  4. Προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος και το χυμό λεμονιού και συνεχίζετε το βράσιμο σε χαμηλή προς μέτρια θερμοκρασία για 1 1/2 λ περίπου μέχρι αρχίζει να πήζει ελαφρώς η σάλτσα. Ξαναβάζετε στη κατσαρόλα τα μανιτάρια, αλάτι πιπέρι, ανακατεύετε, βάζετε και το κοτόπουλο, σκεπάζετε το τηγάνι και μαγειρεύετε για 15-20 λ περίπου ή μέχρι να ψηθεί μέχρι μέσα το κοτόπουλο χωρίς όμως να το παραψήσετε. 
  5. Προαιρετικά, μπορείτε να φτιάξετε διπλή δόση σάλτσας (διπλή δόση ζωμού, κρέμας γάλακτος και λεμονιού και βράζετε λίγη περισσότερη ώρα το ζωμό  και τη κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει ελαφρώς). Σερβίρετε το κοτόπουλο με πουρέ ή πιλάφι.

mmmmm

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Στήθος κοτόπουλου με μανιτάρια σε κρεμώδη σάλτσα λεμονιού

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

 
 
 
 
x
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν!
Βρείτε όλες τις Χριστουγεννιάτικες Συνταγές στο sintayes.gr!
Ημέρες
Ώρες
Λεπτά
Δευτερόλεπτα