Στήθος κοτόπουλου με κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας

Στήθος κοτόπουλου με κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας

Στήθος κοτόπουλου με κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας. Ένα πεντανόστιμο πιάτο, για να απολαύσετε ένα υπέροχο γεύμα ή δείπνο με το αγαπημένο όλων πουλερικό, το κοτόπουλο. Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή (προσαρμοσμένο από εδώ) για το οικογενειακό καθημερινό τραπέζι και όχι μόνο.  

Υλικά συνταγής

  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. αλεύρι κοσκινισμένο
  • 4 φιλέτα στήθη κοτόπουλο (170 γρ. περίπου το ένα)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
  • 3/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 2 μεγάλες κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κοφτή κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι + επιπλέον για γαρνίρισμα
  • 1 κ.γ. φασκόμηλο αποξηραμένο
  • 1 γεμάτο κ.γ. μέλι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το αλεύρι με αλατοπίπερο και πασπαλίζετε τα στήθη κοτόπουλου και από τις 2 πλευρές. Τα τηγανίζετε στο ζεστό λάδι για 6 λ περίπου από κάθε πλευρά ή μέχρι να ψηθούν καλά μέχρι μέσα. Τα μεταφέρετε σε πιατέλα, τα σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και τα διατηρείτε ζεστά. [*]
  2. Στο ίδιο τηγάνι (ζεσταίνετε επιπλέον 1 κ.σ. ελαιόλαδο αν απαιτείται) ρίχνετε το ψιλοκομμένο σκόρδο και το σοτάρετε για 10 δευτερόλεπτα. Ρίχνετε το ζωμό κοτόπουλου, τη κρέμα γάλακτος, τη μουστάρδα, το θυμάρι και το φασκόμηλο και ανακατεύετε διαρκώς μέχρι για 2 λ περίπου ή μέχρι να πήξει ελαφρώς η σάλτσα.
  3. Προσθέτετε το μέλι και λίγο αλάτι και συνεχίζετε το ανακάτεμα για λίγα δευτερόλεπτα.  Ξαναβάζετε τα στήθη στο τηγάνι, τα σκεπάζετε με σάλτσα και τα αφήνετε για 1 λ περίπου να ζεσταθούν. Τα σερβίρετε ζεστά, γαρνιρισμένο με τα επιπλέον ψιλοκομμένα φύλλα θυμαριούν, με συνοδευτικό επιλογής σας. 

[*] Ο χρόνος τηγανίσματος εξαρτάται από το μέγεθος του κάθε στήθους. Όταν δεν υπάρχει καθόλου ρόζ χρώμα στη παχιά πλευρά κάθε στήθους είναι έτοιμο. Μη τα παραψήσετε γιατί θα “σφίξουν”.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Στήθος κοτόπουλου με κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.