Στήθος κοτόπουλου γεμιστό τυλιγμένο με προσούτο

Στήθος κοτόπουλου γεμιστό τυλιγμένο με προσούτο

Ένα υπέροχο, γκουρμέ, γευστικότατο γεύμα ή δείπνο για το οικογενειακό αλλά και το επίσημογιορτινό τραπέζι σας. Μια εύκολη συνταγή (από εδώ) για στήθος κοτόπουλου, γεμιστό με μοτσαρέλα, λιαστές ντομάτες και βασιλικό, τυλιγμένο με προσούτο, ψημένο στο φούρνο.

Υλικά συνταγής

  • 4 μονά φιλέτα στήθος κοτόπουλου 
  • 2 μεγάλα κομμάτια φρέσκια μοτσαρέλα (200 γρ.) ή 4-5 μικρά bocconcini  ψιλοκομμένη 
  • 16 λιαστές ντομάτες (σε βάζο με λάδι)
  • 24 φύλλα φρέσκου βασιλικού + επιπλέον φύλλα για γαρνίρισμα
  • 8 φέτες προσούτο 
  • 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο + επιπλέον για άλειμμα ταψιού
  • 300 γρ. ταλιατέλες για συνοδευτικό
  • 1 ½ φλ. τσαγιού έτοιμη σάλτσα ντομάτας για ζυμαρικά επιλογής σας ή σπιτική (συνταγή εδώ)
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Χτυπάτε λίγο τα στήθη να λεπτύνουν και φαρδίνουν ελαφρώς. Χρησιμοποιώντας ένα μικρό, κοφτερό μαχαίρι, κόβετε το κάθε στήθος οριζόντια στη μέση, ώστε να δημιουργήσετε μια “τσέπη” χωρίς να το κόψετε μέχρι την άκρη και χωριστεί το στήθος στα 2.
  2. Τα αλατοπιπερώνετε μέσα και έξω και γεμίζετε τη κάθε “τσέπη” με ίσες ποσότητες, μοτσαρέλας, λιαστής ντομάτας και βασιλικό. Τυλίγετε το κάθε γεμιστό στήθος με 2 φέτες προσούτο, φροντίζοντας να καλύψουν τη γέμιση για να μη “χυθεί” κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. 
  3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και σοτάρετε τα γεμιστά στήθη κοτόπουλου για 6 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσουν απ” όλες τις πλευρές. Τα μεταφέρετε σε λαδωμένο ταψί και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 10-12 λ περίπου ή μέχρι να ψηθούν μέχρι μέσα. (Ο ακριβής χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το μέγεθος του κάθε στήθους).
  4. Εν τω μεταξύ, βράζετε τις ταλιατέλες σε μπόλικο, κοχλαστό, αλατισμένο με χοντρό αλάτι νερό 2 λ λιγότερο από το χρόνο που προτείνεται στη συσκευασία του. Κρατάτε 1/2 φλ. νερό από αυτό που τις βράσατε, τις στραγγίζετε καλά και τις αφήνετε στο σουρωτήρι.
  5. Στη κατσαρόλα που βράσατε τις ταλιατέλες, βάζετε τη σάλτσα ντομάτας και μόλις πάρει βράση, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία, προσθέτετε τις ταλιατέλες, τις ανακατεύετε πολύ καλά να καλυφθούν με τη σάλτσα και τις σιγοβράζετε για 2 λ μέχρι να ζεσταθούν καλά. Αν απαιτηθεί προσθέτετε λίγο από το νερό που τις βράσατε και που κρατήσατε στην άκρη.
  6. Τις σερβίρετε σε 4 πιάτα και από πάνω τοποθετείτε από ένα στήθος κοτόπουλο το οποίο έχετε κόψει σε κομμάτια. Το γαρνίρετε με τα επιπλέον φύλλα βασιλικού και… καλή σας όρεξη.

Σημείωση: Αν όλα ή κάποια από τα στήθη κοτόπουλου είναι μεγάλα, προμηθευτείτε 1 φέτα προσούτο επιπλέον για να τυλιχθούν καλύτερα τα στήθη προκειμένου να μην “χυθεί” η γέμιση κατά τη διάρκεια του βρασίματος.