You cannot copy content of this page
Στήθος κοτόπουλου γεμιστό με φέτα και αφράτο πουρέ

Στήθος κοτόπουλου γεμιστό με φέτα και αφράτο πουρέ

Ένα πεντανόστιμο πιάτο με ένα αγαπημένο πουλερικό. Το κοτόπουλο. Στήθος κοτόπουλου γεμιστό με τυρί φέτα. Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή (από εδώ) για ένα νόστιμο χορταστικό γεύμα για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι. Συνοδέψτε το με πουρέ πατάτας και απολαύστε το!

Υλικά συνταγής

  • 4 μονά στήθη κοτόπουλου, 220 γρ. περίπου το ένα
  • 100 γρ. τυρί φέτα, ψιλο-θρυμματισμένο
  • 1 λεμονιού το ξύσμα
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι ή 1 κ.σ. αποξηραμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι
  • Για τον πουρέ:
  • 1 κιλό πατάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  • 140-180 ml  κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών 36%, ζεστή 
  • 100 γρ. βούτυρο κρύο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Παίρνετε τα στήθη κοτόπουλου και με ένα κοφτερό μαχαίρι κάνετε μια οριζόντια τομή κατά μήκος κάθε κομματιού ώστε να σχηματίσετε μια “τσέπη”, φροντίζοντας να ΜΗΝ κοπεί σε όλη τη διαδρομή μέχρι τέλος και χωριστεί το κάθε στήθος σε 2 κομμάτια. 
  2. Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 190 βαθμούς στις αντιστάσεις. Σε ένα μπολ ψιλο-θρυμματίζετε τη φέτα, προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού, το θυμάρι, το πολτοποιημένο σκόρδο, 2 κ.σ. ελαιόλαδο και λίγο πιπέρι και τα ανακατεύετε καλά να αναμιχθούν οι γεύσεις. Τοποθετείτε το μείγμα φέτας, μοιράζοντάς το ισομερώς, μέσα στις “τσέπες” του κοτόπουλου και προαιρετικά κλείνετε τις “τσέπες” με οδοντογλυφίδες. 
  3. Αλατοπιπερώνετε εξωτερικά τα στήθη κοτόπουλου. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε καλά, σε δυνατή φωτιά, 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε τα στήθη κοτόπουλου για 2 λ από τη κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν. 
  4. Αν έχετε πυρίμαχο τηγάνι που μπαίνει και στο φούρνο μεταφέρετε το τηγάνι με τα στήθη κοτόπουλου στο προθερμασμένο φούρνο. Διαφορετικά τα μεταφέρετε προσεκτικά σε λαδωμένο πυρέξ και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 12-14 λ ή μέχρι να ψηθούν καλά μέχρι μέσα. 
  5. Για το πουρέ: Εν τω μεταξύ, πριν αρχίσετε να μαγειρεύετε το κοτόπουλο, έχετε τοποθετήσει τα κομματάκια πατάτας σε μια κατσαρόλα με κρύο αλατισμένο νερό και τα αφήνετε να σιγοβράζουν για 20 λ περίπου (ανάλογα με το μέγεθος των κομματιών) ή μέχρι να μαλακώσουν τόσο καλά ώστε να συνθλίβονται εύκολα με ένα πιρούνι. 
  6. Ζεσταίνετε καλά τη κρέμα γάλακτος χωρίς να κοχλάσει. Στραγγίζετε σε ένα σουρωτήρι καλά τις πατάτες και όσο είναι ακόμα ζεστές τις ξαναβάζετε στη κατσαρόλα που τις βράσατε. Με το ειδικό εργαλείο για πουρέ ή με ένα πιρούνι πολτοποιείτε τις πατάτες σε πουρέ. Προσθέτετε τη ζεστή κρέμα γάλακτος σταδιακά μέχρι να έχετε την επιθυμητή πυκνότητα, το βούτυρο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και έχετε έναν αφράτο πουρέ. 
  7. Κόβετε το κάθε στήθος κάθετα στη μέση και το σερβίρετε με το ζεστό πουρέ, γαρνιρισμένο, προαιρετικά, με κλωνάρια θυμαριού και φέτες λεμονιού. 



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Στήθος κοτόπουλου γεμιστό με φέτα και αφράτο πουρέ

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.