Στήθος κοτόπουλο γεμιστό με τυρί κρέμα στο φούρνο

Στήθος κοτόπουλο γεμιστό με τυρί κρέμα στο φούρνο

Τρυφερό και νόστιμο στήθος κοτόπουλου, γεμιστό με σοταρισμένα κρεμμύδια, σκόρδο, εστραγκόν και τυρί κρέμα. Μια πολύ εύκολη και απλή συνταγή για ένα πολύ νόστιμο και ξεχωριστό πιάτο.

Υλικά συνταγής

  • Για το κοτόπουλο:
  • 6 στήθη κοτόπουλου με τη πέτσα τους
  • βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα
  • Για τη γέμιση:
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψικοκομμένο
  • 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 250 γρ. τυρί κρέμα τύπου Philadelphia πλήρες λιπαρών [*]
  • 1 κ.σ. εστραγκόν φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 κρόκο αυγού
  • μια πρέζα μοσχοκάρυδο
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 ° C και βουτυρώνετε ένα πυρίμαχο σκεύος που θα χωράει τα στήθη κοτόπουλου.
  2. Για τη γέμιση: Ζεσταίνετε σε μέτρια θερμοκρασία το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Τα κατεβάζετε από τη φωτιά και τα μεταφέρετε σε μεγάλο μπολ.
  3. Προσθέτετε στο μείγμα κρεμμυδιών στο μπολ, το τυρί κρέμα, το εστραγκόν, το κρόκο αυγού ελαφρώς χτυπημένο, το μοσχοκάρυδο, μια πρέζα αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
  4. Για το κοτόπουλο: Αλατοπιπερώνετε ελαφρώς τα στήθη. Ανασηκώστε τη πέτσα κατά μήκος της μιας πλευράς του κάθε στήθους και απλώστε το 1/6 της ποσότητας του μείγματος τυριού. Πιέζετε ελαφρώς τη πέτσα του μέχρι τη κορυφή να σκεπαστεί και το τοποθετείτε στο βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος.
  5. Συνεχίζετε με την ίδια διαδικασία για όλα τα στήθη, τα τοποθετείτε στο πυρίμαχο σκεύος τα αλείφετε με ένα πινέλο με λιωμένο βούτυρο και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λ μέχρι να ψηθεί μέχρι μέσα το στήθος, χωρίς όμως να “στεγνώσει” από τους ζωμούς του.
  6. Κόβετε το κάθε φιλέτο στήθους σε διαγώνιες φέτες και το σερβίρετε ζεστό με ψητά βουτυράτα ψητά λαχανικά όπως καρότα, κολοκυθάκια σε φέτες, πατάτες [προαιρετικά] ή με άλλο συνοδευτικό επιλογής σας. 

[*] Προτείνουμε τυρί κρέμα πλήρης λιπαρών διότι το light κατά το ψήσιμο θα γίνει υδαρές και θα λιώσει πολύ γρήγορα. Αντιθέτως το πλήρες θα διατηρήσει το σχήμα του. 

Πηγή

 



Sintayes.gr,

Συνταγή: Στήθος κοτόπουλο γεμιστό με τυρί κρέμα στο φούρνο