Σπιτικά μπισκότα “όρεο”

Σπιτικά μπισκότα “όρεο”

Μια συνταγή για να φτιάξετε τα δικά σας, σπιτικά, μπισκότα όρεο. 

Σοκολατένια μπισκότα /cookies με γέμιση κρέμας βανίλιας με υπέροχη γεύση που σίγουρα θα απολαύσετε μικροί και μεγάλοι.

Υλικά συνταγής

  • Για τα μπισκότα/cookies:
  • 230 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
  • 1 αυγό
  • 210 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 90 γρ. σκόνη κακάου
  • 1/2 κ.σ. σόδα
  • Για τη γέμιση κρέμας βανίλιας:
  • 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο μαλακό
  • 1 2/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.σ. γάλα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τα μπισκότα/cookies: Λιώστε το βούτυρο και αφήστε το για 10 λ. περίπου, σε θερμοκρασία δωματίου να μισοκρυώσει. Λιώστε επίσης σε μπεν μαρί τα κομματάκια κουβερτούρας και την αφήνετε και αυτή σε θερμοκρασία να μισοκρυώσει.
  2. Σε ένα μπολ βάζετε το βούτυρο και τη ζάχαρη και το χτυπάτε καλά με το μίξερ. Προσθέτετε τη βανίλια, τη λιωμένη σοκολάτα και το αυγό και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
  3. Σε μπολ βάζετε το αλεύρι, τη σόδα, τη σκόνη κακάου, μια πρέζα αλάτι και τη σκόνη κακάου και ανακατέψτε καλά. Αρχίζετε να ρίχνετε σταδιακά, σιγά σιγά, το μείγμα αλευριού μέσα στο σοκολατένιο μείγμα, χτυπώντας το απαλά με το γάντζο του μίξερ, μέχρι να ομογενοποιηθεί και να έχετε μια σφιχτή ζύμη. Σκεπάστε το μπολ με μεμβράνη και αφήστε το για 45 λ σε θερμοκρασία δωματίου.
  4. Μεταφέρετε τη ζύμη σε ένα μεγάλο φύλλο λαδόκολλας. Χρησιμοποιώντας τα χέρια σας, διαμορφώστε ένα μπαστουνάκι 35 εκ. μήκους περίπου και 6 εκ. πλάτος περίπου. Κυλίστε το μπαστουνάκι στη λαδόκολλα σφιχτά, το κλείνετε καλά στις άκρες σαν “καραμελίτσα’και το αφήνετε για 2 ώρες στο ψυγείο.
  5. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς και σκεπάζετε το ταψί του φούρνου με χαρτί ψησίματος. Ανοίγετε το ρολό ζύμη και το κόβετε σε φέτες 6 χιλιοστών περίπου. Τις τοποθετείτε στο ταψί, αφήνοντας διάστημα 3 εκ. περίπου μεταξύ τους και τα ψήνετε για 20-25 λ. Τα βγάζετε από το φούρνο και τα μεταφέρετε σε σχάρα για να κρυώνουν.
  6. Για τη γέμιση κρέμας βανίλιας: Βάζετε σε μπολ, το μαλακό βούτυρο και το χτυπάτε με το μίξερ για 1/2 λεπτό σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να έχετε μια λεία απαλή κρέμα. Προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί. Προσθέτετε το γάλα και τη βανίλια και συνεχίζετε το χτύπημα να ομογενοποιηθούν.
  7. Βάζετε 1 γεμάτη κουταλιά πάνω σε κάθε μπισκότο και το σκεπάζετε με δεύτερο μπισκότο με τη κάτω πλευρά του προς τα κάτω [σάντουϊτς]. Επαναλάβετε μέχρι να τελειώσετε όλα τα μπισκότα.

oreos_facebook-thumb-646x430-130038

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σπιτικά μπισκότα “όρεο”

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.