Σπιτικά ατομικά cupcakes με βανίλια και κακάο

Σπιτικά ατομικά cupcakes με βανίλια και κακάο

Μια συνταγή για πανεύκολα και γρήγορα σπιτικά ατομικά κεκάκια με βανίλια και κακάο.Μικρά και ατομικά κεκάκια για το καφέ, το σχολείο τη δουλειά…

Υλικά συνταγής

  • 1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 φλυτζ. του τσαγιού ελαιόλαδο ή σπορέλαιο [ή μισό μισό]
  • 1 & 1/2 φλυτζ. του τσαγιού ζάχαρη
  • 4-5 αβγά
  • 2 φλυτζ. τσαγιού γάλα ή χυμό πορτοκαλιού
  • 2 βανίλιες,
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Χτυπάμε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη και ρίχνουμε το ξύσμα και τα αβγά ένα-ένα. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι με τη βανίλια, διαδοχικά με το γάλα ή το χυμό και ανακατεύουμε. Βάζουμε το μισό μείγμα σε άλλο μπολ, προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε.
  2. Χύνουμε το μείγμα με το κακάο στο λευκό μείγμα και ανακατεύουμε ελαφρά, έτσι ώστε να μην αναμειχθεί πλήρως, αλλά να ξεχωρίζουν τα χρώματά τους.
  3. Μοιράζουμε το μείγμα σε φόρμες για cupcakes (χάρτινες, μεταλλικές ή από σιλικόνη), γεμίζοντάς τες μέχρι τη μέση. Το μείγμα αρκεί για 20-25 φόρμες.
  4. Ψήνουμε στους 170 ο C σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά και τα βγάζουμε από τη φωτιά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε. 

SAMSUNGΠηγή



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σπιτικά ατομικά cupcakes με βανίλια και κακάο

 
 
 
 
 
You cannot copy content of this page