Σπιτικά ατομικά cupcakes με βανίλια και κακάο

Σπιτικά ατομικά cupcakes με βανίλια και κακάο

Μια συνταγή για πανεύκολα και γρήγορα σπιτικά ατομικά κεκάκια με βανίλια και κακάο.Μικρά και ατομικά κεκάκια για το καφέ, το σχολείο τη δουλειά…

Υλικά συνταγής

  • 1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 φλυτζ. του τσαγιού ελαιόλαδο ή σπορέλαιο [ή μισό μισό]
  • 1 & 1/2 φλυτζ. του τσαγιού ζάχαρη
  • 4-5 αβγά
  • 2 φλυτζ. τσαγιού γάλα ή χυμό πορτοκαλιού
  • 2 βανίλιες,
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Χτυπάμε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη και ρίχνουμε το ξύσμα και τα αβγά ένα-ένα. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι με τη βανίλια, διαδοχικά με το γάλα ή το χυμό και ανακατεύουμε. Βάζουμε το μισό μείγμα σε άλλο μπολ, προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε.
  2. Χύνουμε το μείγμα με το κακάο στο λευκό μείγμα και ανακατεύουμε ελαφρά, έτσι ώστε να μην αναμειχθεί πλήρως, αλλά να ξεχωρίζουν τα χρώματά τους.
  3. Μοιράζουμε το μείγμα σε φόρμες για cupcakes (χάρτινες, μεταλλικές ή από σιλικόνη), γεμίζοντάς τες μέχρι τη μέση. Το μείγμα αρκεί για 20-25 φόρμες.
  4. Ψήνουμε στους 170 ο C σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά και τα βγάζουμε από τη φωτιά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε. 

SAMSUNGΠηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σπιτικά ατομικά cupcakes με βανίλια και κακάο

 

5 Σχόλια

  1. Sintayes.gr says:

    ΄Ιρις Καλή σου ημέρα. Μισό κιλό απαιτείται το οποίο θα προσθέσεις σταδιακά. Ίσως χρειαστεί λίγο λιγότερο, όσο πάρει, προκειμένου να έχεις ένα λείο ελαφρώς πηχτό αλλά ρευστό μείγμα όπως του κέϊκ.
    Καλή επιτυχία στο γλυκό σου.
    Καλές Γιορτές με υγεία, χαρά και ευτυχία!!!

  2. Κάνουν τα χάρτινα φορμάκια; Δεν τους βάζουμε λίγο βούτυρο για να μην κολλήσουν;

  3. Sintayes.gr says:

    Ζωή ,
    Ναι κάνουν και τα χάρτινα φορμάκια. Όσο για το βούτυρο, αν βάλεις θα ξεφορμαριστούν καλύτερα. Όμως και αν δεν βάλεις εύκολα αποκολλάται το χαρτάκι δεν θα έχεις πρόβλημα.
    Γενικά θα σου πρότεινα να πάρεις σπρέι λαδιού. Είναι ένα μικρό μπουκαλάκι γυάλινο με σπρέι μεταλλικό. Βάζεις λάδι ή λιωμένο βούτυρο και ψεκάζεις την επιφάνεια που πρέπει να λαδώσεις ή βουτυρώσεις. Έτσι και η ποσότητα είναι λίγη και είναι καλό για το γλυκό ή φαγητό όπου απαιτείται ψεκασμός και οικονομία κάνεις.
    Υπάρχουν φτηνά στην αγορά.
    Πάντα στη διάθεσή σου,
    Sintayes.gr

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.