Σπετσοφάϊ Παραδοσιακό

Σπετσοφάϊ. Μια παραδοσιακή συνταγή για ένα πολύ νόστιμο και πικάντικο πιάτο με λουκάνικα και πιπεριές. Απολαύστε το σαν ορεκτικό ή μεζέ με το ουζάκι σας αλ

Σπετσοφάϊ Παραδοσιακό

Σπετσοφάϊ Παραδοσιακό Google+0 Pinterest5

Σπετσοφάϊ. Μια παραδοσιακή συνταγή για ένα πολύ νόστιμο και πικάντικο πιάτο με λουκάνικα και πιπεριές. Απολαύστε το σαν ορεκτικό ή μεζέ με το ουζάκι σας αλλά και ως κυρίως πιάτο συνοδευόμενο με πατάτες τηγανιτές ή ρύζι μπασμάτι. 

Υλικά συνταγής

  • 400 γρ. χωριάτικα λουκάνικα κομμένα σε φέτες
  • 1 ξερό κρεμμύδι σε χοντρές φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 3 πιπεριές [1 κίτρινη + 1 κόκκινη + 1 κόκκινη] κομμένες σε καρέ
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ  
  • 1 κ.σ. τοματοπελτέ
  • 1 φλ. τσαγιού νερό
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 2 πιπεριές τσίλι [προαιρετικά]
  • πάπρικα, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σοτάρετε σε μεγάλο βαθύ τηγάνι με καπάκι,  σε δυνατή φωτιά, τα λουκάνικα σε 1 κ.σ. ελαιόλαδο από όλες τις μεριές, τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνετε πάνω σε απορροφητικό χαρτί να “στραγγίξουν”. 
  2. Μέσα στο ίδιο τηγάνι προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Αλατοπιπερώνετε, σοτάρετε 1 λεπτό ακόμα και προσθέτετε το σκόρδο και το ντοματοπελτέ και τη πάπρικα. Ανακατεύετε αφήνετε για 1/2 λεπτό και σβήνετε με κρασί και περιμένετε μέχρι να εξατμισθεί.
  3. Προσθέτετε τη ζάχαρη τα ντοματάκια κονκασέ, τα μπαχαρικά, 1 φλ. τσαγιού νερό, χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 30 λεπτά με σκεπασμένο το τηγάνι με το καπάκι του.
  4. Προσθέτετε τα λουκάνικα και συνεχίζετε να το σιγοβράζετε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Το σερβίρετε ζεστό ως ορεκτικό ή με ρύζι μπασμάτι ως κυρίως πιάτο.

Spetsofai-Spicy-Sausages-with-Peppers-and-Tomato-sauce-873x787

Πηγή

25/02/2015

www.sintayes.gr,

Συνταγή: Σπετσοφάϊ Παραδοσιακό

  Tags: κατσαρόλας κόκκινο κρέας κυρίως πιάτα λουκάνικα μεζέδες ορεκτικά σπετσοφάϊ συνταγές

Rating
( No ratings yet )
Συνταγές της μαμάς - Συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής.
Αφήστε μια απάντηση

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: