Σπετσοφάϊ Παραδοσιακό Facebook24 Twitter0 Google+0 Pinterest5
Σπετσοφάϊ. Μια παραδοσιακή συνταγή για ένα πολύ νόστιμο και πικάντικο πιάτο με λουκάνικα και πιπεριές. Απολαύστε το σαν ορεκτικό ή μεζέ με το ουζάκι σας αλλά και ως κυρίως πιάτο συνοδευόμενο με πατάτες τηγανιτές ή ρύζι μπασμάτι.
Υλικά συνταγής
- 400 γρ. χωριάτικα λουκάνικα κομμένα σε φέτες
- 1 ξερό κρεμμύδι σε χοντρές φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 3 πιπεριές [1 κίτρινη + 1 κόκκινη + 1 κόκκινη] κομμένες σε καρέ
- 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
- 1 κ.σ. τοματοπελτέ
- 1 φλ. τσαγιού νερό
- 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
- 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 2 πιπεριές τσίλι [προαιρετικά]
- πάπρικα, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Σοτάρετε σε μεγάλο βαθύ τηγάνι με καπάκι, σε δυνατή φωτιά, τα λουκάνικα σε 1 κ.σ. ελαιόλαδο από όλες τις μεριές, τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνετε πάνω σε απορροφητικό χαρτί να “στραγγίξουν”.
- Μέσα στο ίδιο τηγάνι προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Αλατοπιπερώνετε, σοτάρετε 1 λεπτό ακόμα και προσθέτετε το σκόρδο και το ντοματοπελτέ και τη πάπρικα. Ανακατεύετε αφήνετε για 1/2 λεπτό και σβήνετε με κρασί και περιμένετε μέχρι να εξατμισθεί.
- Προσθέτετε τη ζάχαρη τα ντοματάκια κονκασέ, τα μπαχαρικά, 1 φλ. τσαγιού νερό, χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 30 λεπτά με σκεπασμένο το τηγάνι με το καπάκι του.
- Προσθέτετε τα λουκάνικα και συνεχίζετε να το σιγοβράζετε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Το σερβίρετε ζεστό ως ορεκτικό ή με ρύζι μπασμάτι ως κυρίως πιάτο.
25/02/2015
www.sintayes.gr,
Συνταγή: Σπετσοφάϊ Παραδοσιακό
Tags: κατσαρόλας κόκκινο κρέας κυρίως πιάτα λουκάνικα μεζέδες ορεκτικά σπετσοφάϊ συνταγές
