Σπετσοφάι ο απόλυτος μεζές

Σπετσοφάι ο απόλυτος μεζές

Σπετσοφάι. Ο απόλυτος μεζές για να πιείτε τη παγωμένη μπυρίτσα ή το κρασάκι σας με λουκάνικα, πιπεριές και κρεμμύδι σε σάλτσα ντομάτας. Μια εύκολη και απλή συνταγή για ένα κλασικό, αγαπημένο παραδοσιακό, πικάντικο φαγητό της Ιταλικής και Ελληνικής κουζίνας όπου η πλούσια εξαιρετική γεύση του που δεν συγκρίνεται με τίποτα θα ενθουσιάσει όποιον το δοκιμάσει.

Υλικά συνταγής

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 450 γρ. χοιρινά λουκάνικα χωριάτικα επιλογής σας, κομμένα σε φέτες 1,2 εκ. περίπου
  • 2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε μέτριες λωρίδες
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε μέτριες λωρίδες
  • 2 πράσινες γλυκές πιπεριές κέρατο, κομμένες σε ροδέλες
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες 
  • αλάτι, πιπέρι 
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • ¾ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 400 γρ. ελαφρά συμπυκνωμένος χυμός τομάτας (passata)
  • 1 κοφτή κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 1 κ.γ. ζάχαρη 
  • 2 κ.γ. ρίγανη 
  • 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μεγάλο, βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνετε καλά σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα λουκάνικα για 10 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσουν και κάνουν μια ελαφριά κρούστα και από τις 2 πλευρές. Τα βγάζετε από το τηγάνι, τα μεταφέρετε σε μπολ και τα σκεπάζετε για να διατηρηθούν ζεστά. 
  2. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνετε τις πιπεριές και το κρεμμύδι, τα αλατοπιπερώνετε καλά και τα τηγανίζετε, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαλακώσουν. Αν απαιτείται προσθέστε λίγο ακόμα ελαιόλαδο. Στη συνέχεια προσθέτετε το σκόρδο και συνεχίζετε το τηγάνισμα μέχρι να μαλακώσουν και βγάλουν το άρωμά τους.
  3. Ρίχνετε το κρασί, προσθέτετε και όλα τα υπόλοιπα (τα 5 τελευταία) υλικά και ανακατεύετε. Μόλις πάρουν βράση, ξαναβάζετε τα λουκάνικα στο τηγάνι, τα ανακατεύετε πολύ καλά και τα αφήνετε να σιγοβράσουν όλα μαζί για περίπου 20 λ ή μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα -όχι όλα- τα υγρά τους. 
  4. Το αποσύρετε από τη φωτιά και το σερβίρετε με τυρί φέτα και μπόλικο ζεστό φρέσκο ψωμάκι για να το “βουτήξετε” στη σαλτσούλα του ή ακόμα και σε σάντουιτς. Καλή σας όρεξη!!!

 

Σημείωση: Για να φύγει το πολύ λίπος από τα λουκάνικα και να έχουν μια πιο ελαφριά και πιο νόστιμη γεύση μπορείτε να τα ψήσετε στο φούρνο σας πάνω σε σχάρα που θα έχετε στρώσει με λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο. Όταν ροδίσουν και από τις δύο πλευρές τα βγάζετε από το φούρνο, τα μεταφέρετε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας και πετάτε το αλουμινόχαρτο με το λίπος από τα λουκάνικα. Στη συνέχεια τα βάζετε να βράσουν μαζί με τις πιπεριές όπως προαναφέρεται στη συνταγή. 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σπετσοφάι ο απόλυτος μεζές

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.