Σπετσοφάι με λουκάνικα

Σπετσοφάι με λουκάνικα

Σπετσοφάι! Ένας από τους ωραιότερους παραδοσιακούς μεζέδες για να συνοδεύσετε το ουζάκι, το κρασάκι ή την παγωμένη μπυρίτσα σας! Άλλωστε το λουκάνικο είναι το κατ εξοχήν απόλυτο μεζεδάκι για το ποτάκι σας. Εδώ σας δίνουμε μια συνταγή για ένα πεντανόστιμο σπετσοφάι με 2 ειδών λουκάνικα με πολύχρωμες πιπεριές και πλούσια καυτερή σάλτσα ντομάτας και λίγο μανούρι που αξίζει να δοκιμάσετε!

Υλικά συνταγής

  • 2 λουκάνικα με πράσο
  • 2 λουκάνικα πικάντικα
  • 3 πράσινες πιπεριές κέρατο
  • 1 πράσινη κανονική πιπεριά
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης
  • ½ καυτερή πιπεριά
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 4 κ.σ. κέτσαπ με βαλσαμικό ξύδι [*]
  • 1 ποτηράκι του κρασιού κόκκινο κρασί
  • 400 γρ. τομάτα τριμμένη στον τρίφτη (εμπορίου)
  • 400 γρ. τομάτα κονκασέ (εμπορίου)
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 2 κλωναράκια θυμάρι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 200 γρ. μανούρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα ξύλο κοπής κόβετε τα λαχανικά σας ως εξής: Mε ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβετε τις πιπεριές σε μικρές μπουκιές, χοντροκόβετε τα κρεμμύδια, ψιλοκόβετε το σκόρδο μαζί με την ½ καυτερή πιπεριά και τα λουκάνικα σε διαγώνιες φέτες πάχους ½ εκατοστού.
  2. Τοποθετείτε ένα μεγάλο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και σοτάρετε τα λουκάνικα μέχρι να βγάλουν τα λιπαρά τους και να πάρουν ωραίο χρώμα.
  3. Όταν τα λουκάνικα είναι έτοιμα τα βγάζετε από το τηγάνι, αφήνοντας μέσα τα λιπαρά τους. Ξαναβάζετε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις
    πιπεριές μαζί με τα κρεμμύδια και το σκόρδο για 2-3 λ να πάρουν λίγο χρώμα και να βγάλουν τα αρώματα τους, πασπαλίζοντάς τα με αλατοπίπερο.
  4. Σβήνετε με το κόκκινο κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτετε τον πελτέ τομάτας μαζί με τριμμένη τομάτα, την τομάτα κονκασέ, την κέτσαπ με βαλσαμικό ξύδι, τη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά.
  5. Χαμηλώνετε την φωτιά, αφήνετε την σάλτσα να σιγοβράσει για 15-20 λ. Στην\ συνέχεια προσθέτετε τα σοταρισμένα λουκάνικα συνεχίζοντας το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα. Λίγο πριν το τέλος προσθέτετε το φρέσκο θυμάρι μαζί με το μανούρι, ανακατεύετε μία τελευταία φορά και σερβίρετε.

[*] Αν δεν προμηθευτείτε την κέτσαπ με το βαλσάμικο προσθέστε 4 κ.σ. κέτσαπ αναμεμιγμένη με 1 κοφτό κ.γ. ξύδι βαλσάμικο.

Πηγή



Sintayes.gr,

Συνταγή: Σπετσοφάι με λουκάνικα