Σπεντζοφάι Βολιώτικο

Σπεντζοφάι Βολιώτικο

Σπετζοφάι… ένα λαχταριστός μεζές για να συνοδεύσετε το κρασάκι ή την μπυρίτσα σας αλλά και ένα εξαιρετικό κυρίως πιάτο συνοδευόμενο με φρέσκες τηγανιτές πατάτες. Εδώ σας δίνουμε μια πανεύκολη Βολιώτικη συνταγή για να γευτείτε το τέλειο σπεντζοφάι. Απλά δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. λουκάνικο χωριάτικο, κομμένο σε μέτριες φέτες
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 8-10 πιπεριές κέρατο, χοντροκομμένες
  • 4 ώριμες ντομάτες
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • θυμάρι ή ρίγανη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά 1 κ.σ. από το ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί καλά σοτάρετε τα λουκάνικα για 1-2 λ και τα μεταφέρετε σε πιάτο. Προσθέτετε στο τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί σοτάρετε τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Προσθέτετε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, το θυμάρι, τα λουκάνικα και αλατοπιπερώνετε. Ανακατεύετε και σιγοβράζετε για περίπου 10 λ, μέχρι να πήξει η σάλτσα. Το σερβίρετε ζεστό και καλή σας απόλαυση.

Μια συνταγή από “FUNKY COOK-BOOD BLOGGER” από εδώ



Sintayes.gr,

Συνταγή: Σπεντζοφάι Βολιώτικο