Σπαγγέτι με τόνο και ντοματίνια

Σπαγγέτι με τόνο και ντοματίνια

Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα υπέροχο, πεντανόστιμο και ελαφρύ πιάτο ζυμαρικών. Σπαγγέτι με τόνο και ντοματίνια για το γεύμα ή το δείπνο σας. 

Υλικά συνταγής

  • 400 γρ. σπαγγέτι (Νο. 10 ή 12)
  • 6-7 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές, μικρές φετούλες
  • 3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 400 γρ. ντοματίνια
  • 5 κ.σ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
  • 2 κονσέρβες τόνο σε λάδι στραγγισμένες, ξεψαχνισμένες
  • αλάτι πιπέρι
  • 1/2 φλ. τσαγιού μικρά φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • τυρί τριμμένο, παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι, για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζετε το σπαγγέτι σας, σε βραστό αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και το στραγγίζετε.
  2. Εν τω μεταξύ, σε μια ρηχή, πλατιά κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τη πιπεριά για 1 λ. Προσθέτετε το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας για 1 λ ακόμα. Ρίχνετε το ντοματοχυμό, τα ντοματίνια, πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 4 λ ή μέχρι να μαλακώσουν καλά οι ντομάτες. 
  3. Ρίχνετε μέσα στη κατσαρόλα το στραγγισμένο σπαγγέτι, το βασιλικό και το τόνο και ανακατεύετε πολύ απαλά για 2 λ περίπου. Σερβίρετε ζεστό το φαγητό σας πασπαλίζοντάς, προαιρετικά, με τριμμένο τυρί. 

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σπαγγέτι με τόνο και ντοματίνια

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.