Σπαγγέτι με σπιτική πέστο και μαριναρισμένο ψητό κοτόπουλο

Σπαγγέτι με σπιτική πέστο και μαριναρισμένο ψητό κοτόπουλο

Ένα πραγματικά ξεχωριστό πιάτο ξεχωριστής, υπέροχης γεύσης. Σπαγγέτι με σπιτική πέστο με σπανάκικαρύδια και βασιλικό, με μαριναρισμένο ψητό κοτόπουλο με μυρωδάτα καρυκεύματα. Μια συνταγή (από εδώ) για ένα μοναδικό πιάτο με τον υπέροχο συνδυασμό, υπέροχων μεσογειακών υλικών, γεύσεων, χρωμάτων και μυρωδικών… Δοκιμάστε το!!!

Υλικά συνταγής

  • Για το κοτόπουλο και τη μαρινάδα:
  • 4 φιλέτα στήθη κοτόπουλου (200 γρ. το ένα περίπου)
  • 60 ml (1/4 φλ.) φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
  • αλάτι πιπέρι
  • Για τη πέστο σπανάκι, καρυδιού, βασιλικού:
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. φρέσκα φύλλα σπανάκι, πλυμένα, χοντροκομμένα, στραγγισμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 μέτριο ματσάκι φρέσκο βασιλικό, μόνο τα φύλλα του
  • 100 γρ. τυρί φέτα
  • 50 γρ. καρύδια 
  • 2 κ.σ. ψιλο-τριμμένο τυρί πεκορίνο
  • 60 ml (1/4 φλ.) ελαφρύ γάλα εβαπορέ
  • 80ml (1/3 φλ.) ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι
  • Για το ζυμαρικό:
  • 1/2 κιλό σπαγγέτι
  • αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το κοτόπουλο και τη μαρινάδα: Τοποθετείτε τα στήθη κοτόπουλου σε ένα γυάλινο μπολ. Σε άλλο μπολάκι αναμιγνύετε καλά το χυμό λεμονιού, τη πάπρικα και τη ρίγανη και περιχύνετε τα στήθη κοτόπουλο μέσα στο μπολ. Καλύπτετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 30 λ να μαριναριστεί το κοτόπουλο. 
  2. Μετά τα 30 λ βγάζετε τα στήθη από τη μαρινάδα, τα αλατοπιπερώνετε και από τις 2 πλευρές και το ψήνετε σε μπάμπεκιου, ή σε γκριλιέρα, ή στο φούρνο σας στους 200 βαθμούς για 30 λ περίπου (ανάλογα με το μέγεθος και το φούρνο) ή μέχρι να ψηθεί καλά μέχρι μέσα και ροδίσει απ” έξω.
  3. Σημείωση: Το στήθος κοτόπουλου στεγνώνει εύκολα όταν ψήνετε. Για να μη το παραψήσετε και “στεγνώσει” το τσεκάρετε (στο πιο χοντρό σημείo) και αν δεν υπάρχει καθόλου ροζ (αίμα) χρώμα στο κέντρο του το βγάζετε αμέσως από τη φωτιά. Μην το παραψήσετε.
  4. Για τη πέστο σπανάκι/βασιλικού: Σ ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι, ζεσταίνετε καλά το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το ξερό κρεμμύδι, ανακατεύοντας για 5 λ ή μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε το σπανάκι και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας για 1 λ ή μέχρι να μαραθεί το σπανάκι. Αφαιρείτε το τηγάνι από τη φωτιά, αφήνετε το μείγμα για 5 λ στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς και στη συνέχεια το μεταφέρετε σε μπλέντερ. 
  5. Προσθέτετε στο μπλέντερ το βασιλικό, τη φέτα, τα καρύδια και το πεκορίνο και τα χτυπάτε μέχρι να αρχίσουν να αλέθονται. Στη συνέχεια προσθέτετε το γάλα, τα 80ml ελαιόλαδο, πιπέρι και αλάτι (ποσότητα αλατιού μετά από δοκιμή) και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως και σχεδόν πολτοποιηθούν όλα τα υλικά.
  6. Για το ζυμαρικό/σπαγγέτι: Εν τω μεταξύ, βράζετε το σπαγγέτι σας σε μπόλικο κοχλαστό, αλατισμένο νερό, αλ τέντε, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Το στραγγίζετε καλά, το ξαναβάζετε στη κατσαρόλα που το βράσατε και προσθέτετε και το πέστο και ανακατεύετε καλά μέχρι να καλυφθεί το σπαγγέτι με το πέστο. Σερβίρετε σε πιάτα ζεστό το σπαγγέτι με τη πέστο μαζί με τα ζεστά στήθη κοτόπουλου κομμένα σε φέτες. 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σπαγγέτι με σπιτική πέστο και μαριναρισμένο ψητό κοτόπουλο

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.