Αναρτήθηκε στις 03/06/2015 σε Ζυμαρικά, Κυρίως πιάτα, Συνταγές
Σπαγγέτι με σκόρδο
Η έντονη γεύση του σκόρδου, κάνει το σπαγγέτι αυτό πολύ ξεχωριστό. Λαχταριστή µακαρονάδα για τους λάτρεις του σκόρδου.
Υλικά συνταγής
- 1 πακέτο μακαρόνια κατά προτίμηση Νο. 10 ή 12
- 3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 ποτηράκι κρασιού κρασί άσπρο
- 1 κουτί ντομάτες κονκασέ
- 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
- 1/2 κ.γ. ζάχαρη
- 4 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 1/2 ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο [ή μαϊντανό]
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι – Πιπέρι
- Τριμμένο τυρί για μακαρόνια
Εκτέλεση συνταγής
- Βράζετε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο με χονδρό αλάτι νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνετε, τα λαδώνετε και τα διατηρείτε ζεστά.
- Ζεσταίνετε το λάδι σε μεγάλο βαθύ τηγάνι και σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτετε τα σκόρδα και σοτάρετε για 1 λεπτό ακόμα.
- Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε τις ντομάτες κονκασέ, τον πελτέ-διαλυμένο σε ένα φλ. ζεστό νερό-, τη ζάχαρη, το βασιλικό, αλάτι και πιπέρι, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε τη σάλτσα μέχρι να «δέσει». Πέντε λεπτά πριν “δέσει” η σάλτσα προσθέτετε τα ντοματίνια και αφήνετε να πάρουν 1-2 βράσεις.
- Περιχύνετε τη σάλτσα σε ζεστά μακαρόνια, ή προσθέτετε τα μακαρόνια μέσα στη σάλτσα [*] και ανακατεύετε μέχρι να πάει παντού η σάλτσα. Σερβίρετε, γαρνίρετε με τα ντοματίνια και πασπαλίστε με τυρί τριμμένο ή φρέσκο πιπέρι και βασιλικό.
[*] Στη περίπτωση που θα βάλετε τα βρασμένα μέσα στη σάλτσα, φροντίστε να κρατήσετε 1/2 φλ. νερό από αυτό που βράσατε τα μακαρόνια. Προσθέτετε το νερό και τα μακαρόνια μέσα στη σάλτσα, ανακατεύετε, αφήνετε να πάρουν μια βράση και τα σερβίρετε, γαρνίροντας με τα ντοματίνια.
03/06/2015
Sintayes.gr,
Συνταγή: Σπαγγέτι με σκόρδο