Σπαγγέτι με σκόρδο

Σπαγγέτι με σκόρδο

Η έντονη γεύση του σκόρδου, κάνει το σπαγγέτι αυτό πολύ ξεχωριστό. Λαχταριστή µακαρονάδα για τους λάτρεις του σκόρδου.

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο μακαρόνια κατά προτίμηση Νο. 10 ή 12
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 ποτηράκι κρασιού κρασί άσπρο
  • 1 κουτί ντομάτες κονκασέ
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 4 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1/2 ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο [ή μαϊντανό]
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι – Πιπέρι
  • Τριμμένο τυρί για μακαρόνια

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζετε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο με χονδρό αλάτι νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνετε, τα λαδώνετε και τα διατηρείτε ζεστά.
  2. Ζεσταίνετε το λάδι σε μεγάλο βαθύ τηγάνι και σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτετε τα σκόρδα και σοτάρετε για 1 λεπτό ακόμα.
  3. Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε τις ντομάτες κονκασέ, τον πελτέ-διαλυμένο σε ένα φλ. ζεστό νερό-, τη ζάχαρη, το βασιλικό, αλάτι και πιπέρι, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε τη σάλτσα μέχρι να «δέσει». Πέντε λεπτά πριν “δέσει” η σάλτσα προσθέτετε τα ντοματίνια και αφήνετε να πάρουν 1-2 βράσεις.
  4. Περιχύνετε τη σάλτσα σε ζεστά μακαρόνια, ή προσθέτετε τα μακαρόνια μέσα στη σάλτσα [*] και ανακατεύετε μέχρι να πάει παντού η σάλτσα. Σερβίρετε, γαρνίρετε με τα ντοματίνια και πασπαλίστε με τυρί τριμμένο ή φρέσκο πιπέρι και βασιλικό.

[*] Στη περίπτωση που θα βάλετε τα βρασμένα μέσα στη σάλτσα, φροντίστε να κρατήσετε 1/2 φλ. νερό από αυτό που βράσατε τα μακαρόνια. Προσθέτετε το νερό και τα μακαρόνια μέσα στη σάλτσα, ανακατεύετε, αφήνετε να πάρουν μια βράση και τα σερβίρετε, γαρνίροντας με τα ντοματίνια.



Sintayes.gr,

Συνταγή: Σπαγγέτι με σκόρδο