Αναρτήθηκε στις 21/07/2015 σε Ζυμαρικά, Κυρίως πιάτα, Συνταγές
Σπαγγέτι με πέστο και φέτα
Μια εξαιρετικά εύκολη συνταγή για αρχάριους για ένα απλό, αλλά πεντανόστιμο πιάτο. Σπαγγέτι με σάλτσα πέστο, πασπαλισμένο με μπόλικη φέτα.
Υλικά συνταγής
- 400 γρ. σπαγγέτι
- 1/2 φλ. φύλλα μαϊντανού
- 1/4 φλ. τσαγιού κουκουνάρια
- 60 γρ. τυρί παρμεζάνα τριμμένη
- 1 κ.σ. κάπαρη στραγγισμένη
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 3 αντζούγιες [προαιρετικά]
- 1/4 κ.γ. αποξηραμένες νιφάδες τσίλι
- 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για το σπαγγέτι
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- λίγη φέτα ψιλοθρυμματισμένη
Εκτέλεση συνταγής
- Βράζετε το σπαγγέτι σε μπόλικο αλατισμένο νερό, αλ τέντε, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Το στραγγίζετε, το ξαναβάζετε στη κατσαρόλα, ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύετε.
- Εν τω μεταξύ, βάζετε στο μούλτι τη παρμεζάνα, τα κουκουνάρια, τη κάπαρη, το σκόρδο, τις αντζούγιες [προαιρετικά] και χτυπήστε σε μεγάλη ταχύτητα να πολοτοποιηθούν. Κατόπιν προσθέτετε το μαϊντανό, το τσίλι, το 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο και το λεμόνι και χτυπάτε λίγο ακόμα, ώστε να μη πολτοποιηθού ο μαϊντανός, να γίνει ψιλοκομμένος και να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
- Ρίχνετε τη σάλτσα πέστο μέσα στη κατσαρόλα με τα μακαρόνια, ανακατεύετε καλά και τα ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά για 1-2λ. Σερβίρετε ζεστά τα μακαρόνια πασπαλίζοντάς τα με φέτα πολύ θρυμματισμένη και επιπλέον νιφάδες τσίλι.
21/07/2015
Sintayes.gr,
Συνταγή: Σπαγγέτι με πέστο και φέτα