Σπαγγέτι με μανιτάρια και μπέικον

Σπαγγέτι με μανιτάρια και μπέικον

Μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή, για ένα απλό αλλά πεντανόστιμο και χορταστικό πιάτο ζυμαρικών. Σπαγγέτι με μανιτάρια, αυγά, μπέικον και παρμεζάνα έτοιμο σε 35 λ στο πιάτο σας. 

Υλικά συνταγής

  • 400 γρ. σπαγγέτι (Νο. 10)
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 400 γρ. φρέσκα μανιτάρια λευκά, σε λεπτές φέτες
  • 8 φέτες μπέικον κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 3 αυγά
  • 1/4 φλ. τσαγιού φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένο
  • 60 γρ. παρμεζάνα τριμμένη στο ψιλό του τρίφτη
  • αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζετε το σπαγγέτι σε μπόλικο, αλατισμένο κοχλαστό νερό, αλ τέντε, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Εν τω μεταξύ, σε μεγάλο βαθύ τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και σοτάρετε τα μανιτάρια και το μπέικον, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, για 5-6 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια και γίνει τραγανό το μπέικον. 
  3. Σε ένα μπολ χτυπάτε καλά τα αυγά πασπαλισμένα με λίγο αλάτι. Στραγγίζετε καλά τα μακαρόνια και τα ρίχνετε μέσα στο τηγάνι. Προσθέτετε τα χτυπημένα αυγά και το μαϊντανό και ανακατεύετε για 1 λ μέχρι να αρχίζει να πήζει ελαφρώς το αυγό. 
  4. Προσθέτετε τη παρμεζάνα, δοκιμάζετε το αλάτι και αν απαιτείτε προσθέτετε, φρεσκοτριμμένο πιπέρι ανακατεύετε και αφαιρείτε το φαγητό από τη φωτιά. Σερβίρετε πασπαλίζοντας (προαιρετικά) με λίγη επιπλέον παρμεζάνα τριμμένη και ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού.

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σπαγγέτι με μανιτάρια και μπέικον

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.