Σπαγγέτι με λαχανικά και πανεύκολη σπιτική σάλτσα πέστο

Σπαγγέτι με λαχανικά και πανεύκολη σπιτική σάλτσα πέστο

Ένα υπέροχο φαγητό που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει με την ανεπανάληπτη γεύση του.Μια συνταγή για σπαγγέτι με μελιτζάνες, πιπεριές, λιαστές ντομάτες και ελιές με μια πανεύκολη σπιτική σάλτσα πέστο με βασιλικό και μαϊντανό. Απλά δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • 400 γρ. σπαγγέτι
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελιές Καλαμών
  • 1/2 φλ. τσαγιού λιαστές ντομάτες, κομμένες σε λωρίδες
  • 120 γρ. μελιτζάνα τσακώνικη, ψητή σε σχάρα, κομμένη σε λωρίδες
  • 100 γρ. κόκκινη πιπεριά, ψητή σε σχάρα, κομμένη σε λωρίδες
  • αλάτι 
  • Για τη σάλτσα πέστο βασιλικού και μαϊντανού: 
  • 1/3 φλ. τσαγιού κουκουνάρια, ελαφρώς καβουρδισμένα
  • 1 ματσάκι φρέσκου βασιλικού, μόνο το φύλλα του
  • 1 ματσάκι φρέσκου μαϊντανού, μόνο τα φύλλα του
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/3 φλ. τσαγιού, τριμμένη παρμεζάνα
  • 1/2 λεμονιού το χυμό

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς στη πάνω αντίσταση. Πλένετε τη μελιτζάνα και τη πιπεριά τα σκουπίζετε και κόβετε τη μεν μελιτζάνα κατά μήκος τη δε πιπεριά την αφήνετε ολόκληρη. Τα βουρτσίζετε με λάδι στο οποίο έχετε προσθέσει λίγο αλάτι, τα τοποθετείτε σε ένα μικρό ταψάκι και τα βάζετε στο φούρνο. Σε άλλο μικρό ταψάκι βάζετε τα κουκουνάρια και τα τοποθετείτε και αυτά στο φούρνο. 
  2. Αφήνετε τα κουκουνάρια για 1-2 λ περίπου ή μέχρι να καβουρδιστούν ελαφρώς, τα αφαιρείτε από το φούρνο και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν. Τη μελιτζάνα τη ψήνετε για 30 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσει καλά, τη δε πιπεριά μέχρι να καεί η φλούδα της περιμετρικά. Τα γυρίζετε μια δυο φορές κατά τη διαδικασία του ψησίματος. 
  3. Όταν είναι έτοιμα τα αφαιρείτε από το φούρνο και όταν κρυώσουν κόβετε τη μελιτζάνα σε μικρές λωρίδες τη δε πιπεριά τη ξεφλουδίζετε πρώτα και τη κόβετε και αυτή σε λεπτές φέτες. 
  4. Για τη σάλτσα πέστο βασιλικού: Τοποθετείτε σε μπλέντερ τα κουκουνάρια, τα φύλλα βασιλικού και μαϊντανού και το σκόρδο και τα χοντροκόβετε χτυπώντας για λίγο. Αρχίζετε να ρίχνετε στο μπλέντερ, σε σταθερή λεπτή ροή το ελαιόλαδο χτυπώντας συνεχώς μέχρι να ενσωματωθεί όλο και να πολτοποιηθούν το σκόρδο, ο βασιλικός και ο μαϊντανός. Προσθέτετε τη παρμεζάνα, το χυμό λεμονιού λίγο αλάτι και πιπέρι και συνεχίζετε το χτύπημα να ενσωματωθούν. 
  5. Εν τω μεταξύ, βράζετε το σπαγγέτι σε μπόλικο αλατισμένο κοχλαστό νερό, αλ τέντε, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατάτε 1/4 φλ. νερό από αυτό που το βράσατε, μετά το στραγγίζετε και το ξαναβάζετε στη κατσαρόλα. Ανοίγετε το μάτι της κουζίνας σε χαμηλή φωτιά, προσθέτετε μέσα στο σπαγγέτι 1/2 φλ. τσαγιού σάλτσα πέστο και ανακατεύετε καλά να καλυφθεί το σπαγγέτι.
  6. Προσθέτετε τις ελιές, τις λιαστές ντομάτες τις μελιτζάνες, τις πιπεριές και το 1/4 φλ. τσαγιού που κρατήσετε από το σπαγγέτι και ανακατεύετε καλά μέχρι να ενσωματωθούν και ζεσταθούν όλα τα υλικά μέχρι μέσα. Σερβίρετε ζεστό το φαγητό σας και το απολαμβάνετε. 

Πηγή



Sintayes.gr,

Συνταγή: Σπαγγέτι με λαχανικά και πανεύκολη σπιτική σάλτσα πέστο