Σπαγγέτι με κιμά, πικάντικη σάλτσα και μοτσαρέλα στο φούρνο

Σπαγγέτι με κιμά, πικάντικη σάλτσα και μοτσαρέλα στο φούρνο

Σπαγγέτι με κιμά και πικάντικη σάλτσα στο φούρνο. Μια συνταγή (από εδώ) για να μεταμορφώσετε μια απλή μακαρονάδα με κιμά σε ένα πιάτο με σπαγγέτι και κιμά σε ένα υπέροχο γεύμα, με το σπαγγέτι και το κιμά αναμεμειγμένο με μια νόστιμη πικάντικη σάλτσα ντομάτας με πέστο ψημένα στο φούρνο.

Υλικά συνταγής

  • 1/2 κιλό σπαγγέτι 
  • 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο + επιπλέον για άλειμμα πυρέξ
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 
  • 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 καυτερή πιπερίτσα, ψιλοκομμένη
  • αλάτι πιπέρι 
  • 800 γρ. έτοιμη σάλτσα ντομάτας για ζυμαρικά
  • 3/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης 36% + 2-3 σταγόνες λεμόνι
  • 1/4 φλ. τσαγιού (60 γρ.) πέστο βασιλικού
  • 60 γρ. τριμμένο τυρί μοτσαρέλα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μικρό μπολ βάζετε τη κρέμα γάλακτος και 2-3 σταγόνες λεμόνι και τα χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει ελαφρώς. Προσθέτετε το πέστο βασιλικού και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Το αφήνετε στην άκρη σε θερμοκρασία δωματίου.
  2. Βράζετε το σπαγγέτι σας σε μπόλικο, κοχλαστό, αλατισμένο νερό, για 10-12 λ περίπου ή και περισσότερο μετά από δοκιμή, ανάλογα με το πόσο αλ τέντε το θέλετε, λαμβάνοντας υπ” όψη ότι θα ψηθεί και στο φούρνο. Το σουρώνετε και το αφήνετε στην άκρη. 
  3. Σε μεγάλη, ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι με τη καυτερή πιπερίτσα για 3-4 λ ή μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι και γίνει διάφανο. Προσθέτετε το κιμά, τον αλατοπιπερώνετε και τον σοτάρετε ανακατεύοντας με πιρούνι και σπάζοντάς τον σε γρομπαλάκια για 6 λ περίπου ή μέχρι να ψηθεί και αλλάξει χρώμα. 
  4. Προσθέτετε τη σάλτσα ντομάτας, ανακατεύετε καλά για 2 λ και αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά. Ρίχνετε στη κατσαρόλα το βρασμένο και στραγγισμένο σπαγγέτι, ανακατεύετε καλά να καλυφθεί το σπαγγέτι με τη σάλτσα κιμά και μεταφέρετε τη μισή ποσότητα σε ένα λαδωμένο πυρέξ με διάμετρο βάσης 23×33 εκ. περίπου.
  5. Με ένα κουτάλι απλώνετε από πάνω ισομερώς το μείγμα πέστο-κρέμας γάλακτος και το σκεπάζετε με το υπόλοιπο μείγμα σπαγγέτι-κιμά. Πασπαλίζετε με τη τριμμένη μοτσαρέλα, σκεπάζετε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο, το οποίο φροντίζετε να μην ακουμπά στην επιφάνεια πάνω στα τυριά και το ψήνετε για 15 λ. Στη συνέχεια αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 10-12 λ περίπου μέχρι να λιώσει καλά το τυρί. 

easy-baked-spaghetti-step-1 easy-baked-spaghetti-step-2



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σπαγγέτι με κιμά, πικάντικη σάλτσα και μοτσαρέλα στο φούρνο

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.