Σπαγγέτι με κιμά, πικάντικη σάλτσα και μοτσαρέλα στο φούρνο

Σπαγγέτι με κιμά, πικάντικη σάλτσα και μοτσαρέλα στο φούρνο

Σπαγγέτι με κιμά και πικάντικη σάλτσα στο φούρνο. Μια συνταγή (από εδώ) για να μεταμορφώσετε μια απλή μακαρονάδα με κιμά σε ένα πιάτο με σπαγγέτι και κιμά σε ένα υπέροχο γεύμα, με το σπαγγέτι και το κιμά αναμεμειγμένο με μια νόστιμη πικάντικη σάλτσα ντομάτας με πέστο ψημένα στο φούρνο.

Υλικά συνταγής

  • 1/2 κιλό σπαγγέτι 
  • 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο + επιπλέον για άλειμμα πυρέξ
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 
  • 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • αλάτι πιπέρι 
  • 800 γρ. έτοιμη σάλτσα ντομάτας ζυμαρικών ή βλέπε συνταγή για σπιτική σάλτσα εδώ
  • 3/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης 36% + 3-4 σταγόνες λεμόνι
  • 1/4 φλ. τσαγιού (60 γρ.) πέστο βασιλικού
  • 60 γρ. τριμμένο τυρί μοτσαρέλα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μικρό μπολ βάζετε τη κρέμα γάλακτος και 3-4 σταγόνες λεμόνι και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να πήξει και αφρατέψει ελαφρώς. Προσθέτετε το πέστο βασιλικού και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Το αφήνετε στην άκρη σε θερμοκρασία δωματίου.
  2. Αν δεν χρησιμοποιήσετε έτοιμη σάλτσα ντομάτας, τότε θα ξεκινήσετε με τη παρασκευή της σάλτσας ντομάτας σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής. Μπορείτε να αυξήσετε τη δοσολογία των υλικών για περισσότερη σάλτσα στα μακαρόνια σας, όπως και να προμηθευτείτε περισσότερη έτοιμη σάλτσα ντομάτας για πιο πλούσιο κρεμμώδες γευστικό αποτέλεσμα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. 
  3. Βράζετε το σπαγγέτι σας σε μπόλικο, κοχλαστό, αλατισμένο νερό, για 10-12 λ περίπου ή μετά από δοκιμή, ανάλογα με το πόσο αλ τέντε το θέλετε, λαμβάνοντας υπ” όψη ότι θα ψηθεί και στο φούρνο. Το σουρώνετε και το αφήνετε στην άκρη. 
  4. Σε μεγάλη, ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 3-4 λ μέχρι να γυαλίσει και γίνει διάφανο. Προσθέτετε το κιμά, τον αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας με πιρούνι και σπάζοντας το κιμά σε γρομπαλάκια για 6 λ περίπου ή μέχρι να αλλάξει χρώμα. 
  5. Προσθέτετε τη σάλτσα ντομάτας, ανακατεύετε καλά για 2 λ, αφαιρείτε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα το βρασμένο και στραγγισμένο σπαγγέτι. Ανακατεύετε καλά να καλυφθεί το σπαγγέτι με τη σάλτσα κιμά και μεταφέρετε τη μισή ποσότητα σε ένα λαδωμένο πυρέξ με διάμετρο βάσης 23×33 εκ. περίπου.
  6. Απλώνετε από πάνω, με ένα κουτάλι, ισομερώς το μείγμα πέστο-κρέμας γάλακτος και από πάνω στρώνετε το υπόλοιπο σπαγγέτι με το κιμά. Πασπαλίζετε με τη τριμμένη μοτσαρέλα, σκεπάζετε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο, το οποίο φροντίζετε να μην ακουμπά στην επιφάνεια πάνω στα τυριά και το ψήνετε για 15 λ. Στη συνέχεια αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 10-12 λ περίπου μέχρι να λιώσει καλά το τυρί. 

easy-baked-spaghetti-step-1 easy-baked-spaghetti-step-2

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σπαγγέτι με κιμά, πικάντικη σάλτσα και μοτσαρέλα στο φούρνο

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.