Αναρτήθηκε στις 15/11/2016 σε Ζυμαρικά, Κόκκινο Κρέας, Κυρίως πιάτα, Συνταγές
Σπαγγέτι με κεφτεδάκια και ντοματίνια
Μια συνταγή για ένα υπέροχο, πεντανόστιμο, χορταστικό και πάντα ευπρόσδεκτο από μικρούς και μεγάλους πιάτο. Σπαγγέτι με αφράτα κεφτεδάκια και ντοματίνια σε σάλτσα ντομάτας. Ένα πιάτο για το καθημερινό και Κυριακάτικο οικογενειακό σας τραπέζι ιδανικό για όλη την οικογένεια.
Υλικά συνταγής
- 1 δόση κεφτεδάκια βλέπε συνταγή εδώ
- 1 δόση σάλτσα ντομάτας με βασιλικό βλέπε συνταγή εδώ
- 250 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 500 γρ. σπαγγέτι
- αλάτι πιπέρι
- 2 κ.σ. βασιλικό, ψιλοκομμένο
- 1/2 φλ. τσαγιού (40 γρ.) τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση συνταγής
- Φτιάχνετε τα κεφτεδάκια σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής και τα τηγανίζετε ελαφρώς να πάρουν χρώμα και να θωρακιστούν εξωτερικά.
- Ετοιμάζετε σε μεγάλη κατσαρόλα τη σάλτσα ντομάτας σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής. Προσθέτετε και τα κεφτεδάκια στη σάλτσα και τη σιγοβράζετε με τα κεφτεδάκια μέχρι μέχρι να “σωθούν” τα υγρά της και μείνει με το λαδάκι της. 6-7 λ πριν ετοιμαστεί η σάλτσα, προσθέτετε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και σιγοβράζετε για τα 6-7 λ επιπλέον μέχρι να μαλακώσουν.
- Εν τω μεταξύ, βράζετε το σπαγγέτι σε μπόλικο, αλατισμένο, κοχλαστό νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Το στραγγίζετε και το ρίχνετε μέσα στη κατσαρόλα με τη σάλτσα, τα κεφτεδάκια και τα ντοματίνια και ανακατεύετε απαλά να ενσωματωθούν και να καλυφθεί με σπαγγέτι το σπαγγέτι.
- Σερβίρετε ζεστό το φαγητό σας πασπαλισμένο με τριμμένη παρμεζάνα και γαρνιρισμένο με ψιλοκομμένα βασιλικό.
Πηγή
15/11/2016
Sintayes.gr,
Συνταγή: Σπαγγέτι με κεφτεδάκια και ντοματίνια