Σπαγγέτι με καλαμαράκια του κουτιού

Σπαγγέτι με καλαμαράκια του κουτιού

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να εντυπωσιάσεις με μια θαλασσινή συνταγή, χωρίς να τρέχεις στον ψαρά για το φρεσκότερο και με το λιγότερο κόστος! Μια συνταγή για σπαγγέτι με καλαμαράκια κονσέρβας “του κουτιού”  για ένα πολύ νόστιμο, υγιεινό, οικογενειακό πιάτο.

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι
  • 2 συσκευασίες καλαμαράκια κονσέρβας [*]
  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
  • 5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 3/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ. μπούκοβο ή καυτερή πάπρικα
  • 2 συσκευασίες ντοματάκια κονκασέ
  • 1/2 ποτήρι κρασιού ούζο ή 3/4 λευκό κρασί
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια από το κεντρικό τους κόκκαλο, τα ξεπλένουμε και τα στραγγίζουμε στο σουρωτήρι.
  2. Βράζουμε το σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας αλλά δεν τα στραγγίζουμε
  3. Εν τω μεταξύ, όσο βράζουν, σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με το σκόρδο και το μπούκοβο, για 1 λεπτό περίπου, προσέχοντας μην μας καεί το σκόρδο. Σβήνουμε με το ούζο ή το κρασί.
  4. Προσθέτουμε τα ντοματάκια κονκασέ, τη ζάχαρη, αλάτι, χαμηλώνουμε τη φωτιά κι αφήνουμε τη σάλτσα σκεπασμένη-γιατί πιτσιλάει-να σιγοβράσει για 20 λεπτά.
  5. Τα τελευταία 5 λεπτά, ή όταν δούμε ότι έχει απορροφήσει τα νερά της, ρίχνουμε τα καλαμαράκια. Μόλις η σάλτσα μείνει με το λάδι της, προσθέτουμε τα μακαρόνια με μια τρυπητή κουτάλα. Τα λίγα ζουμάκια που θα παρασυρθούν μαζί θα δέσουν καλύτερα τη μακαρονάδα. Ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να μελώσει η σάλτσα.
    Ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε τον άνηθο και σερβίρουμε με μπόλικο πιπεράκι.

 

[*] Μπορείτε προαιρετικά να αντικαταστήσετε τα ντοματάκια της κονσέρβας με 3-4 μεγάλες, υπερώριμες, κατακκόκινες ντομάτες, ειδικά τη περίοδο του καλοκαιριού.

 

Πηγή:εδώ



Sintayes.gr,

Συνταγή: Σπαγγέτι με καλαμαράκια του κουτιού