Σπαγγέτι μπολονέζ

Σπαγγέτι μπολονέζ

Υπέροχο, Σπαγγέτι μπολονέζ! Μια συνταγή για να απολαύσετε το πιο εύκολο, το πιο γρήγορο και το πιο νόστιμο σπαγγέτι μπολονέζ που θα φτιάξετε χρησιμοποιώντας 1 μόνο κατσαρόλα και που σίγουρα θα είναι το ωραιότερο που έχετε φάει… Μια συνταγή που θα σας γίνει συνήθεια για το καθημερινό και Κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι σας.

Υλικά συνταγής

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο, ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 4 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 600 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 2 κουτιά ντοματάκια κονκασέ
  • 2 κ.σ. ντοματοπελτεέ
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 3 1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κότας
  • 6 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • 350 γρ. σπαγγέτι 
  • 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • αλάτι πιπέρι
  • παρμεζάνα τριμμένη και ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βαρύ πάτο, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το ξερό και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, ανακατεύοντας ανά διαστήματα για 3 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια. Προσθέτετε το μπέικον και συνεχίζετε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας για 2 λ ή μέχρι να ροδίσουν. Ρίχνετε και το σκόρδο και σοτάρετε για 1/2 λ ακόμα.
  2. Προσθέτετε το κιμά τον οποίο διαλύετε σε γρομπαλάκια με ξύλινη κουτάλα ή πιέζοντάς τον με πιρούνι για 5 λ ή μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς. Ρίχνετε το τοματοπελτέ, τη ζάχαρη, τα ντοματάκια κονκασέ, το ζωμό κότας, αλάτι πιπέρι και τα κλωναράκι από το θυμάρι και ανακατεύετε.
  3. Σκεπάζετε τη κατσαρόλα και μόλις μόλις έλθει σε σημείο βρασμού το μείγμα, προσθέτετε το σπαγγέτι, μειώνετε τη θερμοκρασία σε μέτρια και σιγοβράζετε σε ξεσκέπαστη κατσαρόλα για 15-20 λ περίπου, ανακατεύοντας το φαγητό ανά 5 λ. Αν θέλετε το σπαγγέτι αλ τέντε τα 15 λ βρασίματος είναι αρκετά. Αν όχι μπορείτε να προσθέσετε, σταδιακά, λίγο κοχλαστό νερό ακόμα.
  4. Μόλις τα μακαρόνια είναι έτοιμα και έχει πήξει η σάλτσα αφαιρείτε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, πετάτε τα κλωναράκια θυμάρι, προσθέτετε αλατοπίπερο, μετά από δοκιμή, και το ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύετε να ενσωματωθούν. Πασπαλίζετε με επιπλέον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τριμμένη παρμεζάνα και καλή σας όρεξη.

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σπαγγέτι μπολονέζ

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.