Σπαγγέτι “αματριτσιάνα”

Σπαγγέτι “αματριτσιάνα”

Σπαγγέτι αματριτσιάνα. Μια υπέροχη Ιταλική συνταγή για μια λαχταριστή μακαρονάδα. Σπαγγέτι με φρέσκες ντομάτες μπέϊκον και σκόρδο. Φανταστικές μεσογειακές γεύσεις και μυρωδιές για ένα χορταστικό πεντανόστιμο γεύμα.

Υλικά συνταγής

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζουμε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ώστε να γίνουν al dente. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, κόβουμε τις ντομάτες σε κυβάκια και σε μικρά κομμάτια το μπέικον.

  2. Εν” τω μεταξύ, ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το μπέικον. Μόλις ροδοκοκκινίσει το βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Προσθέτουμε στο ίδιο τηγάνι 2-3 κ.σ. λάδι, σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 λ. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λ ακόμα ανακατεύοντας.

  3. Ρίχνουμε τα ντοματάκια, το πελτέ, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και 1/2 φλ. τσαγιού νερό. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 15 λ περίπου. Προσθέτουμε στη σάλτσα το μπέικον και σιγοβράζουμε για άλλα 3-4 λ.

  4. Σουρώνουμε τα σπαγγέτι ρίχνουμε τη σάλτσα και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.

IMG_58061