Σπανακόρυζο κοκκινιστό

Σπανακόρυζο κοκκινιστό

Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα πεντανόστιμο ελληνικό, πεντανόστιμο, χορταστικό και υγιεινό πιάτο. Ένα λαχταριστό, κοκκινιστό σπανακόρυζο για όλη την οικογένεια για το καθημερινό τραπέζι. 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό φρέσκο σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 3 πράσα ψιλοκομμένα 
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1/3 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
  • 1 ποτήρι του νερού χυμό ντομάτας
  • 5 μικρές ντομάτες ψιλοκομμένες ή 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ 
  • 200 γρ. ρύζι καρολίνα
  • 1/2 ποτηράκι του κρασιού χυμό λεμονιού
  • 1/2 πορτοκαλιού το χυμό
  • 1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένετε, στραγγίζετε το σπανάκι και το ψιλοκόβετε. Πλένετε επίσης και σουρώνετε το ρύζι. Τα αφήνετε στην άκρη.
  2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε καλά τα φρέσκα και ξερό κρεμμύδι μαζί με τα ψιλοκομμένα πράσα μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Προσθέτετε το σπανάκι τον άνηθο και το μάραθο και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας, μέχρι να “μαραθεί” το σπανάκι.
  3. Προσθέτετε το χυμό ντομάτες και τις ψιλοκομμένες ντομάτες και συνεχίζετε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, για 5 λ περίπου ή μέχρι να μαραθεί καλά το σπανάκι.
  4. Ρίχνετε το ρύζι, αλατοπιπερώνετε, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και βράζετε το φαγητό για 15-20 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσει καλά το ρύζι. Κατά τη διάρκεια του σιγοβρασίματος μην ανακατεύετε το φαγητό απλά ανακινείστε τη κατσαρόλα για να μη κολλήσει. 
  5. Όταν θα είναι έτοιμο το ρύζι σβήνετε τη φωτιά ρίχνετε στο φαγητό το χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού, ανακινείτε τη κατσαρόλα, και την αφήνετε πάνω στο ζεστό μάτι για 3 λ περίπου. Σερβίρετε το φαγητό σας ζεστό και το απολαμβάνετε με ζεστό ψωμί και τυρί φέτα (αν δεν νηστεύετε) ή με ελιές.

456

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σπανακόρυζο κοκκινιστό

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.