Σπανακοπιτάκια με φέτα και τραγανό φύλλο στο φούρνο

Σπανακοπιτάκια με φέτα και τραγανό φύλλο στο φούρνο

Σπανακοπιτάκια. Αυτά τα υγιεινά, πεντανόστιμα χρυσά τριγωνάκια, πολύ αγαπημένα και διαδεδομένα στην Ελληνική κουζίνα, είναι μια μικρογραφία της σπανακόπιτας που μπορείτε να τα απολαύσετε σαν  τον απόλυτο μεζέ, η εξαιρετικό σνακ, ή ως το τέλειο ορεκτικό ή σνακ για όλες τις ώρες. Μια συνταγή για εξαιρετικά σπανακοπιτάκια που σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε!

Υλικά συνταγής

  • 1 μικρό κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 4 κρεμμυδάκια πράσινα, ψιλοκομμένα
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. σπανάκι, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • 110 γρ. μαλακό τυρί κρέμα (σε θερμοκρασία δωματίου) ή ανθότυρο, θρυμματισμένο
  • 1 φλ. τσαγιού θρυμματισμένο τυρί φέτα
  • 1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
  • 4 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
  • 4 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 πακέτο (450 γρ.) φύλλο κρούστας, ξεπαγωμένο (θα χρειαστείτε 9 φύλλα)
  • ελαιόλαδο για άλειμμα του φύλλου

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μια κατσαρολίτσα ζεσταίνετε καλά τις 5 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε τα ψιλοκομμένα, ξερό και πράσινα κρεμμυδάκια, μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τα αποσύρετε από τη φωτιά, τα μεταφέρετε σε μπολάκι και τα αφήνετε στην άκρη μέχρι να κρυώσουν. 
  2. Καθαρίζετε το σπανάκι, το ψιλοκόβετε, το βάζετε σε σουρωτήρι, το πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και το αφήνετε να “σταθεί” για ½ ώρα. Στη συνέχεια το στύβετε με τα χέρια σας καλά για να στραγγιστούν τα πολλά υγρά του και το μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ.
  3. Στο μπολ με το σπανάκι προσθέτετε τα κρύα σοταρισμένα κρεμμύδια, το τυρί κρέμα (ή το ανθότυρο), το τυρί φέτα, τον άνηθο, το μαϊντανό, λίγο αλάτι, πιπέρι και το χτυπημένο αυγό και τα ανακατεύετε καλά. Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 190 βαθμούς και στρώνετε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί. 
  4. Ξετυλίγετε το φύλλο κρούστας και το τοποθετείτε οριζόντια σε καθαρή επιφάνεια εργασίας με τη μεγάλη πλευρά τους προς το μέρος σας. Παίρνετε ένα φύλλο το βουρτσίζετε με ελαιόλαδο, το τοποθετείτε δίπλα και μετά βουρτσίζετε ένα δεύτερο φύλλο το τοποθετείτε πάνω στο πρώτο λαδωμένο φύλλο και συνεχίζετε μέχρι να λαδώσετε όλα τα φύλλα τα οποία θα τοποθετήσετε το ένα πάνω στο άλλο πάντα με τη μεγάλη τους πλευρά προς το μέρος σας. 
  5. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα στοιβαγμένα φύλλα σε 8 λωρίδες πλάτους 4,5-5 εκ. περίπου. Στην άκρη κάθε λωρίδας βάζετε 1 κ.σ. από το μείγμα με το σπανάκι και το διπλώνετε σε τριγωνάκι. Το τοποθετείτε στο ταψί πάνω στη λαδόκολλα. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει όλο το μείγμα. 
  6. Τέλος βουρτσίζετε την επιφάνειά τους με ελαιόλαδο και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λ περίπου ή μέχρι να το φύλλο να γίνει χρυσό και τραγανό. Τα βγάζετε από το φούρνο, τα αφήνετε στην άκρη για 10 λ να “σταθούν” και μετά τα σερβίρετε. 



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σπανακοπιτάκια με φέτα και τραγανό φύλλο στο φούρνο

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.