Σπανακόπιτα με φέτα

Σπανακόπιτα με φέτα

Υπέροχη, πεντανόστιμη, υγιεινή , θρεπτική πίτα, πλούσια σε φυτικές ίνες, σίδηρο, φυλλικό οξύ και μαγνήσιο. Μια πίτα που τρώγεται ως συνοδευτικό των ψητών μας, ως κυρίως γεύμα ή δείπνο, ζεστή ή και κρύα από όλη την οικογένεια.

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό σπανάκι
  • 4-5 πράσα ψιλοκομμένα
  • 6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 3/4 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 350 γρ. φέτα χονδροκομένη με τα χέρια μας
  • 2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
  • 1 ποτηράκι κρασιού τραχανά
  • 1/2 κιλό φύλλο κρούστας, ή 2 τεμ. σφολιάτας
  • αλάτι χονδρό [προσοχή στο αλάτι λόγω φέτας] , πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ξεκινάτε με το φύλλο σε περίπτωση που το φτιάξετε μόνοι σας [Βλέπε υλικά και εκτέλεση εδώ].
  2. Πλένετε πολύ καλά το σπανάκι το κόβετε σε φέτες και το αφήνετε στο τρυπητό να στραγγίξει.
  3. Ψιλοκόβετε τα πράσα, το κρεμμυδάκια και τον άνηθο και τα βάζετε σε ένα ταψί. Προσθέτετε το στραγγισμένο σπανάκι, βάζετε χονδρό αλάτι και πιπέρι, ανακατεύετε όλα τα λαχανικά να πάει παντού το αλάτι και αρχίζετε να το στύβετε με τα χέρια σας για να βγάλει τα υγρά του και να μαραθεί.
  4. Προσθέτετε αρκετό λάδι, τον άνηθο, τα χτυπημένα αυγά, τη φέτα, το τραχανά και ανακατεύετε απαλά.
  5. Λαδώνετε το ταψί του φούρνου και στρώνετε τα μισά φύλλα λαδωμένα ένα ένα, ή το ένα κομμάτι σφολιάτας και αδειάζετε από πάνω το μείγμα με το σπανάκι φροντίζοντας να πάει παντού ομοιόμορφα. Σκεπάζετε με την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα. Χαράζετε τα πάνω μόνο φύλλα σε κομμάτια και αλείφετε την επιφάνειά της με λίγο ακόμη λάδι. Προαιρετικά με ένα πινέλο, αλείψετε ένα επιπλέον χτυπημένο αυγό για ροδοκόκκινο και ξεροψημένο φύλλο.
  6. Τοποθετείτε το ταψί σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και 10 λεπτά περίπου.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σπανακόπιτα με φέτα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.