Σπανακόπιτα με φέτα και ανθότυρο

Σπανακόπιτα με φέτα και ανθότυρο

Σπανακόπιτα με φέτα και ανθότυρο. Μια συνταγή για μια υπέροχη, υγιεινή και πεντανόστιμη πίτα, πάντα ευπρόσδεκτη στο τραπέζι σαν ορεκτικό ή σαν συνοδευτικό με ψητά ψάρια, κρέατα, μπιφτέκια.

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας [500 γρ.]
  • 1.200 γρ. σπανάκι χοντροκομμένο
  • 4 πράσα ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένα
  • 300 γρ. φέτα θρυμματισμένη με τα χέρια 
  • 150 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο με τα χέρια
  • 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
  • 5 αυγά
  • 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 5-6 κ.σ. τραχανά 
  • αλάτι χοντρό – πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένουμε και κόβουμε το σπανάκι, τα πράσα και τα κρεμμυδάκια και τα αφήνουμε στο σουρωτήρι να στραγγίξουν. 
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώνουμε καλά με ένα πινέλο το ταψί της κουζίνας και στρώνουμε τα μισά φύλλα λαδωμένα ένα ένα.
  3. Βάζουμε σε μεγάλη λεκάνη τα ψιλοκομμένα λαχανικά. Προσθέτουμε 1 κ.σ. χοντρό αλάτι και ζυμώνουμε με τα χέρια μας τα λαχανικά πολύ καλά, μέχρι να μαραθούν και βγάλουν τα υγρά τους.  Τα ξαναβάζουμε σε σουρωτήρι και πιέζουμε με τα χέρια μας να φύγουν και τα υπόλοιπα υγρά. 
  4. Τα επαναφέρουμε στη λεκάνη και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο άνηθο, τα θρυμματισμένα τυριά, το τραχανά, το μισό ελαιόλαδο, πιπέρι και τα 3 αυγά χτυπημένα. Ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. 
  5. Αδειάζουμε τη ζύμη στο ταψί πάνω από τα στρωμένα φύλλα, το ισιώνουμε ισομερώς σε όλο το ταψί και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα λαδωμένα ένα ένα. Γυρνάμε τις άκρες προς τα μέσα και χαράζουμε τη σπανακόπιτα σε κομμάτια.
  6. Χτυπάτε τα υπόλοιπα αυγά με το γάλα και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Περιχύνουμε τη σπανακόπιτα με το μείγμα και τη ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα και 10 λεπτά περίπου, έως ότου ροδίσουν τα φύλλα από πάνω και κάτω.  

 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σπανακόπιτα με φέτα και ανθότυρο

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.