Αναρτήθηκε στις 04/07/2015 σε Κυρίως πιάτα, Πίτες, Συνταγές
Σπανάκι ογκρατέν με μπέϊκον, τυρί και ψωμί του τοστ
Σπανάκι ογκρατέν με μπέϊκον, τυρί και ψωμί του τοστ. Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα πεντανόστιμο πιάτο.
Υλικά συνταγής
- 700 γρ. καθαρισμένο σπανάκι
- 15 φέτες μπέϊκον χοτροκομμένο
- λίγο βούτυρο
- 2 αυγά
- 400 γρ. γκούντα ή άλλο κίτρινο τυρί που λιώνει
- 250 ml κρέμα γάλακτος
- 12 φέτες ψωμί του τόστ
- αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C. Βουτυρώνετε ένα πυρέξ 30 Χ 24 και στρώνετε το πάτο με ψωμί του τοστ [παίρνει 6 φέτες, ίσως χρειαστείτε άλλη μία να καλύψετε τυχόν κενό].
- Σοτάρετε σε λίγο βούτυρο το μπέϊκον σε αντικολλητικό τηγάνι. Αποσύρετε το μπέϊκον και στο ίδιο τηγάνι σοτάρετε το σπανάκι μέχρι να “μαραθεί”.
- Σε μεγάλο βαθύ μπολ αναμιγνύετε το μπέϊκον, το σπανάκι, 200 γρ. απ” το τυρί, το 1 αυγό και αλατοπίπερο. Ανακατεύτε καλά και αδειάζετε τη γέμιση στο πυρέξ, πάνω από τις φέτες του ψωμιού, απλώνοντάς την ομοιόμορφα.
- Σκεπάζετε το μείγμα με το σπανάκι με τις άλλες 6 φέτες ψωμιού. Πασπαλίζετε την επιφάνεια με το υπόλοιπο τυρί. Χτυπάτε ελαφρά την κρέμα γάλακτος με το 2ο αυγό και περιχύνετε το φαγητό. Ψήνετε 40′-45′ στο φούρνο μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Αφήνετε λίγο να κρυώσει και σερβίρετε.
04/07/2015
Sintayes.gr,
Συνταγή: Σπανάκι ογκρατέν με μπέϊκον, τυρί και ψωμί του τοστ