Σπαγγέτι φούρνου με μανιτάρια πλευρώτους και γραβιέρα

Σπαγγέτι φούρνου με μανιτάρια πλευρώτους και γραβιέρα

Μια συνταγή για ένα εύκολο ζυμαρικό φούρνου. Σπαγγέτι φούρνου με πλευρώτους και γραβιέρα. Χορταστικό και πεντανόστιμο για όλη την οικογένεια.

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. σπαγγέτι [Νο. 10]
  • 300 γρ. μανιτάρια πλευρώτους, καλά σκουπισμένα με νοτισμένη πετσέτα και ψιλοκομμένα
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 200 ml κρέμα γάλακτος (μπορούμε να βάλουμε και light)
  • 100 ml φρέσκο γάλα
  • 150 γρ. γραβιέρα της αρεσκείας μας, τριμμένη
  • 2 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο ξερό, καλά κοπανισμένο
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα μακαρόνια 2 – 3 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που δίνεται στις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

  2. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια για περίπου 4 – 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο και να ροδίσουν. Προσθέτουμε το δεντρολίβανο, αλατοπίπερο, το γάλα, την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε απαλά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου άλλα 2 – 3 λεπτά, έως ότου αρχίσει η κρέμα να κοχλάζει.

  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Αδειάζουμε τα μακαρόνια και τα απλώνουμε στο ταψί [περίπου 32×38 εκ.], αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε να αναμειχθούν, σκορπίζουμε ομοιόμορφα το τυρί και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για περίπου 20′ περίπου, τα ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για 5′ ακόμα μέχρι να ροδίσουν στην επιφάνεια. Ξεφουρνίζουμε, πασπαλίζουμε προαιρετικά με λίγη γλυκιά πάπρικα και σερβίρουμε.

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σπαγγέτι φούρνου με μανιτάρια πλευρώτους και γραβιέρα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.