Σπαγγέτι με λαχανικά και πανεύκολη σπιτική πέστο

Σπαγγέτι με λαχανικά και πανεύκολη σπιτική πέστο

Υπέροχο σπαγγέτι με μελιτζάνες, πιπεριές και ελιές με σπιτικό πέστο. Μια εύκολη συνταγή για ένα πεντανόστιμο πιάτο ζυμαρικών που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει με τη γεύση του.

Υλικά συνταγής

  • Για το σπαγγέτι και τα λαχανικά:
  • 400 γρ. μακαρόνια σπαγγέτι
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελιές καλαμών
  • 1/2 φλ. τσαγιού ντομάτες λιαστές κομμένες στη μέση
  • 120 γρ. μελιτζάνες ψημένες στη σχάρα, κομμένες σε λωρίδες
  • 120 γρ. πιπεριές κόκκινες ψημένες στη σχάρα, κομμένες σε λωρίδες
  • αλάτι πιπέρι
  • Για το πέστο βασιλικού και μαϊντανού:
  • 1/3 φλ. τσαγιού κουκουνάρια σοταρισμένα
  • 1 ματσάκι βασιλικό, μόνο τα φύλλα του
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, μόνο τα φύλλατου
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/3 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
  • 1/2 λεμονιού το χυμό

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το πέστο βασιλικού και μαϊντανού: Καβουρδίζετε ελαφρώς τα κουκουνάρια σε ζεστό αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λιπαντική ουσία, για λίγο, ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις κρυώσουν τα ρίχνετε σε μπλέντερ μαζί με το βασιλικό, το μαϊντανό και το σκόρδο και τα χτυπάτε μέχρι να έχετε ένα χοντροκομμένο μείγμα. 
  2. Χωρίς να σταματήσετε το χτύπημα προσθέτετε το ελαιόλαδο με αργή και σταθερή ροή μέχρι να ενσωματωθεί. Προσθέτετε τη παρμεζάνα και το χυμό λεμονιού, πιπέρι και λίγο πιπέρι και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Το αφήνετε στην άκρη. 
  3. Για το σπαγγέτι και τα λαχανικά: Βράζετε το σπαγγέτι, σε κοχλαστό, αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζετε και κρατάτε 1/4 φλ. τσαγιού από το νερό που το βράσατε. Χαμηλώνετε τη τη φωτιά στο χαμηλό.
  4. Ξαναρίχνετε το σπαγγέτι στη κατσαρόλα, το βάζετε στη χαμηλή φωτιά, ρίχνετε 1/2 φλ. τσαγιού σάλτσα πέστο (*), τις ελιές, τις λιαστές ντομάτες, τις ψημένες λωρίδες μελιτζάνας και πιπεριάς, το 1/4 φλ. τσαγιού βρασμένο νερό που κρατήσατε, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε μέχρι να ζεσταθούν και αναμιχθούν όλα τα υλικά. Σερβίρετε αμέσως. 

(*) Τοποθετείτε το υπόλοιπο πέστο σε ένα αεροστεγές δοχείο, καλύπτετε την επιφάνεια με ένα λεπτό στρώμα λαδιού, το κλείνετε σφιχτά και το διατηρείτε στο ψυγείο έως και 1 μήνα.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σπαγγέτι με λαχανικά και πανεύκολη σπιτική πέστο

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.