Σπαγγέτι με κεφτεδάκια

Σπαγγέτι με κεφτεδάκια

Ποιός άραγε, μικρός ή μεγάλος, θα μπορούσε να αντισταθεί σε μια πεντανόστιμη μακαρονάδα με αφράτα λαχταριστά κεφτεδάκια με παρμεζάνα που απογειώνουν τη γεύση τους; Εδώ σας δίνουμε μια συνταγή για να απολαύσετε ένα πιάτο με εξαιρετική γεύση, εύκολο και οικονομικό ιδανικό για όλη την οικογένεια, όλες τις μέρες και τις εποχές του χρόνου. Σε αυτή την συνταγή επειδή πρώτα τηγανίζουμε τους κεφτέδες και μετά μαγειρεύουμε τη σάλτσα στο ίδιο τηγάνι και στο τέλος ποσάρουμε τους κεφτέδες στη σάλτσα, η διαδικασία αυτή σημαίνει ότι όλη η γεύση του κρέατος θα μείνει στη σάλτσα. Απλά δοκιμάστε τη!

Υλικά συνταγής

  • Για τη σάλτσα
  • 6-7 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φετούλες
  • 1/2 κ.γ. μπούκοβο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 400 γρ. ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
  • αλάτι πιπέρι
  • Για τα κεφτεδάκια
  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
  • 30 γρ. παρμεζάνα ψιλοτριμμένη συν επιπλέον για το σερβίρισμα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Για τα μακαρόνια
  • 400 γρ. σπάγγέτι
  • 1 κ.σ. χοντρό αλάτι
  • παρμεζάνα τριμμένη και ψιλοκομμένο μαϊντανό για το σερβίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τα κεφτεδάκια: Σε ένα μπολ ρίχνετε τον κιμά, το κρεμμύδι, την παρμεζάνα, τη ρίγανη, αλάτι και λίγο πιπέρι και τα αναμειγνύετε καλά ζυμώνοντάς τα με τα χέρια. Με ελαφρώς βρεγμένα χέρια πλάθετε 20 κεφτεδάκια, τα τοποθετείτε σε ταψάκι και τα βάζετε στο ψυγείο για 30 λ.
  2. Στη συνέχεια σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και ροδίζετε πολύ καλά τους κεφτέδες από όλες τις πλευρές, σε δόσεις. Με μια τρυπητή κουτάλα τους μεταφέρετε σε ένα πιάτο και συνεχίζετε με τους υπόλοιπους. Τους αφήνετε στην άκρη.
  3. Για την σάλτσα: Στο ίδιο τηγάνι ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με μια πρέζα αλάτι για 10 λ σε χαμηλή φωτιά. Ρίχνετε μέσα και το σκόρδο, το μπούκοβο και τον πελτέ ντομάτας και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 5 λ ανακατεύοντας με σπάτουλα μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους.
  4. Στη συνέχεια προσθέτετε τις ντομάτες μαζί με 1 φλ. νερό, τη μουστάρδα και λίγο αλατοπίπερο και σιγοβράζετε για 30 λ. Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη την μεταφέρετε σε ένα μπλέντερ και την χτυπάτε μέχρι να γίνει λεία.
  5. Μετά την ξαναρίχνετε στο ίδιο τηγάνι και μόλις πάρει μια βράση, σε χαμηλή φωτιά, ρίχνετε μέσα τους κεφτέδες και όσο ζουμάκι έχουν βγάλει στο πιάτο και τους σιγοβράζετε για 10 λ, γυρίζοντάς τους και από την άλλη πλευρά στα 5 λ σιγοβρασίματος.
  6. Για τα μακαρόνια: Bράζετε το σπαγγέτι σε μπόλικο κοχλαστό, αλατισμένο με χοντρό αλάτι νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Το στραγγίζετε το ρίχνετε ξανά στη κατσαρόλα που το βράσατε και το ανακατεύετε με τη μισή σάλτσα από το τηγάνι.
  7. Για το σερβίρισμα: Μοιράζετε το σπαγγέτι σας σε πιάτα μοιράζοντας επιπλέον σάλτσα και κεφτεδάκια σε κάθε πιάτο. Πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και παρμεζάνα και σερβίρετε. 

Πηγή