Σπαγγέτι με γαρίδες και τσίλι

Σπαγγέτι με γαρίδες και τσίλι

Σπαγγέτι με γαρίδες και τσίλι. Μια απλή και πανεύκολη στη παρασκευή της συνταγή για μια λαχταριστή, νοστιμότατη, νηστίσιμη γαριδομακαρονάδα για να την απολαύσετε με την οικογένειά σας και τους φίλους σας σε όλες τις περιπτώσεις, ιδανικά τις μέρες της νηστείας. Δοκιμάστε τη!

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό γαρίδες, φρέσκες ή κατεψυγμένες, μέτριες σε μέγεθος, με τα κελύφη τους
  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 7 μεγάλες ώριμες ντομάτες, χοντροτριμμένες ή 2 κουτιά ντοματάκια κονκασέ ψιλοκομμένα στο μούλτι
  • 1 κ.γ. πελτές ντομάτας
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
  • 200 ml λευκό, ξηρό κρασί
  • 80 ml oύζο
  • 30 γρ. κάππαρη, ξαρμυρισμένη και καλά στραγγισμένη
  • 1 αστεροειδής γλυκάνισος
  • 1/2 κ.γ. σπόροι κόλιανδρου
  • 2 κ.σ. φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος ή 2 κ.γ. αποξηραμένος
  • 2 κ.γ. θυμάρι ξερό
  • τα φύλλα από 1/2 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένα
  • 1 μικρού λεμονιού το ξύσμα
  • 1 μικρή φρέσκια πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Καθαρίζετε τις γαρίδες από τα κεφάλια, τα κελύφη, την ουρά και το εντεράκι. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνετε σε δυνατή φωτιά τη μισή ποσότητα ελαιόλαδου και σοτάρετε τα κεφάλια, τα κελύφη και τις ουρές για περίπου 1 λ ή μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
  2. Μετά προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον πελτέ, το θυμάρι, τους σπόρους κόλιανδρου, τον αστεροειδή γλυκάνισο, την πιπεριά τσίλι και συνεχίζετε το σοτάρισμα, για 3-4 λ, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Ρίχνετε το κρασί και αφήνετε 2-3 λ, να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  3. Προσθέτετε τις ντομάτες, 1 λίτρο νερό, αλατοπίπερο, ανακατεύετε, μειώνετε τη φωτιά σε μέτρια και μαγειρεύετε για περίπου 30 λ ή μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά και να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
  4. Στη συνέχεια σουρώνετε τη σάλτσα, σε ψιλό σουρωτήρι, μέσα σε μια άλλη φαρδιά κατσαρόλα. Πιέζετε καλά με ξύλινη κουτάλα όλα τα υλικά μέσα στη σάλτσα στη κατσαρόλα, ώστε να πάρετε το μέγιστο της νοστιμιάς τους.
  5. Σε άλλη βαθιά κατσαρόλα με μπόλικο, κοχλαστό αλατισμένο νερό, βράζετε τα μακαρόνια για μόνο 4 λ και τα σουρώνετε. Τα αδειάζετε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και τα βράζετε σε μέτρια φωτιά για άλλα 2-3 λ ή μέχρι να μαλακώσουν. Αν δεν θέλετε το σπαγγέτι αλ τέντε προσθέτετε λίγο ακόμα βραστό νερό για να βράσουν λίγο επιπλέον. 
  6. Παράλληλα, σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε σε δυνατή φωτιά το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε τις γαρίδες για 1-2 λ ή μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Ρίχνετε το ούζο, αφήνετε 2 λ να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτετε την κάππαρη και το ξύσμα, ανακατεύετε και τα αδειάζετε όλα μέσα στα μακαρόνια.
  7. Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνετε τα μυρωδικά και λίγο πιπέρι, ανακατεύετε να σκορπιστούν ομοιόμορφα όλα τα υλικά. Σερβίρετε ζεστή την γαριδομακαρονάδα σας και καλή σας απόλαυση!

Πηγή



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σπαγγέτι με γαρίδες και τσίλι