Σουτζουκάκια ριγανάτα

Σουτζουκάκια ριγανάτα

Σουτζουκάκια ριγανάτα. Μια συνταγή για ένα ελαφρύ, νοστιμότατο φαγητό, απλό και γρήγορο στην παρασκευή του, υπέροχο στη γεύση του για να το απολαύσετε μικροί και μεγάλοι στο καθημερινό οικογενειακό τραπέζι. Συνοδέψτε το με πατατούλες τηγανιτές ή μακρύκοκκο ρύζι πιλάφι ρύζι μπασμάτι και απογειώστε την γεύση του!

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό κιμάς ανάμεικτος, μισός χοιρινός και μισός μοσχαρίσιος
  • 3 φέτες ψωμί, μουσκεμένο σε νερό και στυμμένο καλά με τα χέρια σας
  • 1½ κ.γ. ρίγανη ξερή + 1 κ.σ. επιπλέον ρίγανη ξερή χωριστά για την σάλτσα
  • 1 αυγό
  • 3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 2 λεμονιών το χυμό
  • 1 κύβο ζωμό κότας 
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • πατάτες τηγανιτές για συνοδευτικό ή
  • ρύζι μακρύκοκκο ή μπασμάτι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μπολ βάζετε τον κιμά, το ψωμί, το 1½ κ.γ. ξερή ρίγανη, το αυγό, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και τα ζυμώνετε πολύ καλά για τουλάχιστον 5  να ομογενοποιηθούν οι γεύσεις. Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και βάζετε το μείγμα στο ψυγείο για μισή ώρα να σφίξει.
  2. Σε μια πλατιά, ρηχή κατσαρόλα ρίχνετε 2 φλ. ζεστό νερό στο οποίο έχετε διαλύσει τον ζωμό κότας, προσθέτετε το ελαιόλαδο, την υπόλοιπη 1 κ.σ. ρίγανη και το λεμόνι και τα αφήνετε να πάρουν βράση.
  3. Πλάθετε τα σουτζουκάκια σε μακρουλό σχήμα και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα φροντίζοντας να καλύπτονται με το νερό. Μειώνετε τη φωτιά σε χαμηλή και τα μαγειρεύετε για περίπου 30-35 λ ή μέχρι να μείνουν με την σάλτσα τους. 
  4. Εν τω μεταξύ, ετοιμάζετε το συνοδευτικό σας. Αν φτιάξετε πατάτες τις κόβετε σε μέγεθος μεγάλου δακτύλου, τις βράζετε, για λίγο, σε νερό, και αφού κρυώσουν τις τηγανίζετε σε καυτό ελαιόλαδο για να κάνουν τραγανή ροδοκόκκινη κρούστα.
  5. Εναλλακτικά, αν τα φτιάξετε με ρύζι μακρύκοκκοκο συμβουλευτείτε τις οδηγίες της συσκευασίας. Αν προτιμήσετε το μπασμάτι δείτε συνταγή εδώ. Σερβίρετε τα σουτζουκάκια με το συνοδευτικό σας όλα ζεστά και καλή σας όρεξη! 

Πηγή



Sintayes.gr,

Συνταγή: Σουτζουκάκια ριγανάτα