Σουτζουκάκια πεντανόστιμα με πικάντικη κρασάτη σάλτσα

Σουτζουκάκια πεντανόστιμα με πικάντικη κρασάτη σάλτσα

Λαχταριστά, πεντανόστιμα σουτζουκάκια με 2 ειδών κιμάδες για πιο πλούσια, φανταστική γεύση, σερβιρισμένα με πικάντικη κρασάτη σάλτσα, συνοδευόμενα με ρύζι πιλάφι ή πατάτες. Μια απλή, πολύ εύκολη στη παρασκευή της συνταγή για ένα πιάτο που θα αγαπήσετε για την υπέροχη γεύση του!

Υλικά συνταγής

  • Για τα σουτζουκάκια
  • 400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, από σπάλα
  • 400 γρ. κιμά αρνίσιο, από μπούτι [*]
  • 2 αυγά
  • 40 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κ.γ. κύμινο, σε σκόνη
  • ½ φλ. τσαγιού φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα
  • 120 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για την σάλτσα κρασιού
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 500 ml κρασί λευκό ξηρό
  • 500 ml ζωμό κρέατος φρέσκο ή ψυγείου
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • ½ κ.γ. μπούκοβο καυτερό
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τα σουτζουκάκια: Σε ένα μπολ ζυμώνετε τα 2 είδη κιμά για 2-3 λ. Προσθέτετε τα αυγά, τη φρυγανιά, το σκόρδο, το κύμινο, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνετε πολύ καλά το μείγμα με τα χέρια σας για να ενσωματωθούν τα υλικά και οι γεύσεις. Μετά πλάθετε το μείγμα σε σουτζουκάκια με το παραδοσιακό σχήμα τους.
  2. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, και τηγανίζετε τα σουτζουκάκια σε δόσεις, για 4-5 λ ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά από όλες τις μεριές. Τα βγάζετε από το τηγάνι, με τρυπητή κουτάλα, τα μεταφέρετε σε μια πιατέλα και τα αφήνετε στην άκρη.
  3. Για την σάλτσα κρασιού: Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι για 2 λ περίπου ή μέχρι να ξανθίσει. Προσθέτετε το σκόρδο, ανακατεύετε λίγο να βγάλει το άρωμά του και μετά σβήνετε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνετε τον ζωμό και βράζετε σε δυνατή φωτιά για 1 λ.
  4. Στη συνέχεια προσθέτετε την πάπρικα, το μπούκοβο και αλατοπίπερο, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 20 λ περίπου ή μέχρι να συμπυκνωθεί η σάλτσα. Μετά μεταφέρετε τα σουτζουκάκια στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και μαγειρεύετε για 10 λ ακόμη. Σερβίρετε με ρύζι πιλάφι ή με τις τέλειες τραγανές πατάτες (συνταγή εδώ).

[*] Η γεύση που προσδίδει ο αρνίσιος κιμάς στα σουτζουκάκια είναι απαράμιλλη και σας τον συστήνουμε ανεπιφύλαχτα. Αν όμως δεν ταιριάζει στις γεύσεις σας και στις επιλογές σας αντικαταστήστε τον με χοιρινό κιμά. 

Μια συνταγή της Ντ. Νικολάου από εδώ



Sintayes.gr,

Συνταγή: Σουτζουκάκια πεντανόστιμα με πικάντικη κρασάτη σάλτσα