Σουπιές γιουβέτσι

Σουπιές γιουβέτσι

Πεντανόστιμο γιουβετσάκι με σουπιές. Μια απλή, πανεύκολη στη παρασκευή της και γρήγορη συνταγή για ένα νοστιμότατο, υγιεινό πιάτο ιδανικό για τις μέρες της νηστείας αλλά και για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι που σας προτείνουμε να δοκιμάσετε!

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό σουπιές, καθαρισμένες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 150 ml κόκκινο κρασί, ξηρό
  • 140 ml ελαιόλαδο
  • 1 ½ κ.σ. ντοματοπελτές, διαλυμένος σε 1 ποτήρι ζεστό νερό
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 10 κόκκους μπαχάρι, καλά κοπανισμένους
  • 250 – 300 γρ. κριθαράκι, χονδρό
  • 1/3 μάτσο μαϊντανός ψιλοκομμένος ή φρέσκια ρίγανη για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μια ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε τις σουπιές με το κρεμμύδι και το μπαχάρι για 2-3 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν λίγο και να εξατμιστούν τα υγρά που θα βγάλουν.
  2. “Σβήνετε” με το κρασί, πασπαλίζετε με πιπέρι και ανακατεύουμε 1-2 λ μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνετε τη ντομάτα και ανακατεύετε για περίπου άλλα 1-2 λ. Προσθέτετε βραστό νερό τόσο όσο να καλύπτει καλά τις σουπιές, χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και μαγειρεύετε για 25-30 λ μέχρι είναι σχεδόν έτοιμες οι σουπιές.
  3. Ρίχνετε στο φαγητό σας το υπόλοιπο ελαιόλαδο, προσθέτετε το κριθαράκι και 1 γεμάτο κ.γ. αλάτι, ανακατεύετε και μαγειρεύετε για περίπου 20 λ ή μέχρι να βράσει το κριθαράκι σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
  4. Αν απαιτηθεί κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος προσθέτετε σταδιακά λίγο επιπλέον βραστό νερό. Το αποσύρετε από τη φωτιά και το σερβίρετε αμέσως πασπαλισμένο με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή φρέσκια ρίγανη. Καλή σας όρεξη!

Tip: Αν σας αρέσει το μελάνι της σουπιάς βάζετε αυτό, αντί για τη ντομάτα. Το φαγητό θα γίνει μαύρο αλλά απίστευτα νόστιμο. Μπορείτε να βάλετε τα μελάνια από τις μισές σουπιές για πιο ελαφρύ γευστικό αποτέλεσμα.

Πηγή



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σουπιές γιουβέτσι

 
 
 
 
 
You cannot copy content of this page