Σούπα με κεφτεδάκια και λαχανικά

Σούπα με κεφτεδάκια και λαχανικά

Πεντανόστιμη σούπα με κεφτεδάκια και λαχανικά για να την απολαύσετε στο οικογενειακό τραπέζι τις κρύες μέρες του χειμώνα. Μια συνταγή για ένα πεντανόστιμο πιάτο που σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε!

Υλικά συνταγής

  • 13 φλ. τσαγιού νερό
  • 2 φλ. τσαγιού ζωμός κότας
  • 1½ κ.σ. αλάτι
  • 6-8 μέτριες πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 3 καρότα, τεμαχισμένα
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
  • 2 μεγάλα κλωνάρια σέλερι, ψιλοκομμένα
  • 1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο αυγό ελαφρώς χτυπημένο
  • 2 κ.σ. άνηθο
  • ½ κ.γ. μείγμα μπαχαρικών
  • ¼ κ.γ. πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τα κεφτεδάκια:
  • 900 γρ. κιμά χοιρινό
  • 1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
  • 1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κεφτέδες (μαύρο πιπέρι, μπαχάρι, κύμινο, ρίγανη, δυόσμο, κόκκινο πιπέρι γλυκό, κρεμμύδι σκόνη, σουμάκ)
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 μεγάλο αυγό

Εκτέλεση συνταγής

  1.  Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε σε δυνατή φωτιά τα 13 φλ. νερό, τα 2 φλ. τσαγιού ζωμό κότας και το αλάτι. Προσθέτετε τις πατάτες και τα καρότα και τα αφήνετε να βράσουν, σε υψηλή φωτιά για 10-15 λ να μαλακώσουν ελαφρώς οι πατάτες και τα καρότα. 
  2. Για τα κεφτεδάκια: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και τα ζυμώνετε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν. Τα πλάθετε σε στρογγυλά κεφτεδάκια, τα ρίχνετε στη κατσαρόλα και τα αφήνετε για 10 λ μέχρι να μαγειρευτούν και να επιπλέουν στην επιφάνεια της κατσαρόλας. 
  3. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνετε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτετε τις 5 κ.σ. ελαιόλαδο ή σπορέλαιο, το σέλερι το κρεμμύδι, τα σοτάρετε, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαλακώσουν και τα ρίχνετε στη κατσαρόλα. 
  4. Αποσύρετε για λίγο τη κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε λίγο από το ζωμό του φαγητού σε ένα μπολ. Ρίχνετε στο μπολ το χτυπημένο αυγό, ανακατεύοντας διαρκώς και σχετικά γρήγορα για να μη κάνει σβόλους το αυγό. 
  5. Ξαναρίχνετε το μείγμα ζωμού με το αυγό μέσα στη κατσαρόλα, την ανακινείτε καλά κυκλικά να πάει παντού το μείγμα και τη ξαναβάζετε στη φωτιά. Προσθέτετε τις 2 κ.σ. άνηθο, ½ κ.γ. μείγμα μπαχαρικών, ¼ κ.γ. πιπέρι και αν απαιτείται, μετά από δοκιμή λίγο ακόμα αλάτι, ανακατεύετε για λίγο και αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά. Σερβίρετε τη σούπα σας ζεστή και καλή σας όρεξη!

Soup with meatballs

Μια συνταγή του Δημ. Σκαρμούτσου



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σούπα με κεφτεδάκια και λαχανικά

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.