Σουφλέ ζυμαρικών με μανιτάρια και πιπεριές Φλωρίνης

Σουφλέ ζυμαρικών με μανιτάρια και πιπεριές Φλωρίνης

Ένα λαχταριστό και πεντανόστιμο σουφλέ ζυμαρικών με 3 ειδών τυριά, με μανιτάρια και πιπεριές  Φλωρίνης σε πλούσια κρεμώδη σάλτσα. Μια απλή και εύκολη στη παρασκευή της συνταγή για ένα πιάτο με εξαιρετική γεύση για να το απολαύσετε με την οικογένειά σας σαν συνοδευτικό αλλά και ως κύριο γεύμα ή δείπνο. Σερβίρετέ το και στα επίσημα τραπέζια σας και να είστε σίγουροι ότι θα κλέψει τις εντυπώσεις!

Υλικά συνταγής

  • 200 γρ. κοφτό μακαρονάκι ή κοραλάκι
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 150 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες 
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 110 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 110 γρ. τυρί γκούντα, τριμμένο
  • 110 μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 330 ml κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών 35-36%
  • 70 ml γάλα πλήρες λιπαρών
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζετε το ζυμαρικό σας σε μπόλικο, κοχλαστό αλατισμένο νερό 3 λ λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία, γιατί θα μαγειρευτεί και αργότερα στο φούρνο. Όταν είναι έτοιμο το σουρώνετε και το αφήνετε στην άκρη μέχρι να το χρειαστείτε.
  2. Παράλληλα, τοποθετείτε στο μάτι της κουζίνας ένα βαθύ τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και όταν ζεσταθεί καλά ρίχνετε το ελαιόλαδο, τα μανιτάρια και τη πιπεριά Φλωρίνης και τα σοτάρετε για 3-4 λ ή μέχρι να μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμα τα μεταφέρετε σε μπολ και τα αφήνετε στην άκρη μέχρι να κρυώσουν καλά. 
  3. Στη συνέχεια, σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνετε ,σε μέτρια φωτιά, τη κρέμα γάλακτος μαζί με το γάλα και αλατοπίπερο. Μόλις πάρουν βράση ρίχνετε μέσα το βρασμένο ζυμαρικό σας, και το ανακατεύετε καλά με ξύλινη κουτάλα.
  4. Τα αποσύρετε από τη φωτιά προσθέτετε μέσα στη κατσαρόλα τα τριμμένα τυριά σε δόσεις ανακατεύοντας συνεχώς, ώστε να λιώσουν τα τυριά και να “δέσει” το μείγμα. Αμέσως μετά, ρίχνετε μέσα και τα λαχανικά και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  5. Τέλος αδειάζετε όλο το μείγμα του σουφλέ σας σε ένα ορθογώνιο βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 27×25 εκ. περίπου και το ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 30 λ περίπου ή μέχρι να “χρυσαφίσει” ελαφρώς η επιφάνειά του. Το σερβίρετε ζεστό με τα τυριά λιωμένα και .. καλή σας όρεξη!

Πηγή



Sintayes.gr,

Συνταγή: Σουφλέ ζυμαρικών με μανιτάρια και πιπεριές Φλωρίνης