Σουφλέ με ψωμί του τόστ τυριά και αλλαντικά

Σουφλέ με ψωμί του τόστ τυριά και αλλαντικά

Υπέροχο ζεστό σουφλέ με λιωμένα τυριά με ζαμπόν και μπέικον για να το απολαύστε για πρωινό αλλά και γεύμα ή δείπνο για όλη την οικογένεια και τους καλεσμένους σας. Μια εύκολη συνταγή για ένα αγαπημένο πρόχειρα έδεσμα που είναι από τα αγαπημένα μικρών και μεγάλων.

Υλικά συνταγής

  • 700 ml γάλα πλήρες
  • 12 φέτες ψωμί του τόστ χωρίς κόρα
  • 4 αυγά
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 6 φέτες ζαμπόν 
  • 3 φέτες μπέικον κομμένες σε μικρά κομματάκια
  • 250 γρ. τυρί Έμενταλ τριμμένο
  • 150 γρ. τυρί Ένταμ τριμμένο
  • 150 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 200 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • 100 γρ. βούτυρο + επιπλέον για άλειμμα ταψιού

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βουτυρώνετε ένα πυρέξ 30×22 εκ. Σε ένα μπολ ρίχνετε τα αυγά και τα χτυπάτε ελαφρώς. Προσθέτετε το γάλα, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε να ενσωματωθούν. 
  2. Στρώνετε τις 6 φέτες του ψωμιού, τη μια δίπλα στην άλλη στο πυρέξ. Από πάνω στρώνετε τις φέτες ζαμπόν και ρίχνετε τα κομματάκια μπέικον. Απλώνετε ισομερώς από πάνω τη μισή ποσότητα τριμμένων τυριών και περιχύνετε 2 κουτάλες για σούπα από το μείγμα γάλα-αυγών.
  3. Πάνω από το τυρί στρώνετε τις υπόλοιπες 6 φέτες ψωμιού και πασπαλίζετε ισομερώς το υπόλοιπο τριμμένο τυρί. Περιχύνετε όλο το σουφλέ με το υπόλοιπο μείγμα γάλα-αυγών. Κόβετε τα 100 γρ. βούτυρο σε κομματάκια και τα τοποθετείτε σε διάφορα σημεία του πυρέξ πάνω από τα τριμμένα τυριά. Σκεπάζετε με μεμβράνη πλαστική το πυρέξ και το βάζετε στο ψυγείο για 1-2 ώρες τουλάχιστον ή μέχρι να απορροφήσει καλά τα υγρά του.
  4. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς στις αντιστάσεις. Βγάζετε το σουφλέ από το ψυγείο και το αφήνετε να “έλθει” σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να προθερμανθεί ο φούρνος. Μετά το ψήνετε στη κάτω σχάρα του φούρνου για 30-35 λ μέχρι να ψηθεί από κάτω και ροδίσει από πάνω. Το αφαιρείτε από το φούρνο, το αφήνετε για 10-15 λ να σταθεί και μετά το σερβίρετε ζεστό. 

μ11

 

 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σουφλέ με ψωμί του τόστ τυριά και αλλαντικά

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.