Σουβλάκια με μαριναρισμένο κοτόπουλο

Σουβλάκια με μαριναρισμένο κοτόπουλο

Σουβλάκια με μαριναρισμένο κοτόπουλο. Μαλακά, μυρωδάτα και παντανόστιμα σουβλάκια. Συνοδεύστε τα με κέτσαπ ή με σως φέτας-γιαουρτιού και πίτες ή πατάτες τηγανιτές και απολαύστε τα.

Υλικά συνταγής

  • 800 γρ. στήθος κοτόπουλου κομμένο σε κομμάτια 3-3,5 εκ.
  • 3 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε κομμάτια 3 εκ.
  • 2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε κομμάτια 3 εκ.
  • Για τη μαρινάδα:
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • χυμός 1 πορτοκαλιού
  • χυμός 1/2 λεμονιού
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη [τύπου Dijon]
  • 1 κ.γ. θυμάρι 
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
  • 1 κ.γ. κοφτή πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.γ. τζίντζερ [προαιρετικά]
  • αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένουμε το κοτόπουλο και το κόβουμε σε κομμάτια.
  2. Σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν. Βάζουμε μέσα στη μαρινάδα τα κομμάτια του κοτόπουλου, σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο ιδανικά για 4-5 ώρες αλλά αν δεν έχουμε χρόνο τουλάχιστον 1 ώρα.
  3. Εν τω μεταξύ, πλένουμε και κόβουμε σε κομμάτια τις πιπεριές και καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε και αυτά σε κομμάτια και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  4. Αφού μαριναριστεί το κοτόπουλο, στραγγίζουμε ελαφρώς τα κομμάτια τα περνάμε σε καλαμάκια τοποθετώντας ενδιάμεσα κομματάκια πιπεριάς-κρεμμυδιού. Πασπαλίζουμε με λίγη γλυκιά πάπρικα, ελάχιστο επιπλέον αλάτι και πιπέρι και τα ψήνουμε στο φούρνο στο μεσαίο ράφι για περίπου 20′ γυρνώντας τα από όλες τις πλευρές. Κόβετε ένα κομμάτι μέχρι το κέντρο και αν δεν είναι ροζ το κοτόπουλο είναι έτοιμο. Το βγάζετε και σερβίρετε με κέτσαπ ή σάλτσα φέτας – γιαουρτιού [βλέπε συνταγή εδώ] και πίτες για σουβλάκια ή πατάτες τηγανιτές.

Προαιρετικά χρησιμοποιήστε αντί για 3 κόκκινες πιπεριές 1 πράσινη, 1 κόκκινη, 1 κίτρινη.

DSC_0037

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σουβλάκια με μαριναρισμένο κοτόπουλο

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.