Σουβλάκια κοτόπουλου σε πικάντικη μαρινάδα

Σουβλάκια κοτόπουλου σε πικάντικη μαρινάδα

Μια εύκολη συνταγή για υπέροχα μαριναρισμένα, σε πικάντικη μαρινάδα, σουβλάκια κοτόπουλου. Ο απόλυτος μεζές για τη μπύρα αλλά και κυρίως πιάτο με πατάτες τηγανιτές και μια μεγάλη πράσινη σαλάτα.

Υλικά συνταγής

  • Για τη μαρινάδα:
  • 4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1/4 φλ. τσαγιού μέλι
  • 3 κ.σ. σόγια σος
  • σταγόνες ταμπάσκο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.σ. τζίντζερ
  • αλάτι πιπέρι
  • Για το κοτόπουλο:
  • 500 γρ στήθος κοτόπουλο χωρίς πέτσα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • φέτες λεμονιού και κόλιανδρο ψιλοκομμένο για σερβίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη μαρινάδα: Βάζετε σε μπολ όλο τα υλικά της μαρινάδας, δηλ. το σκόρδο, το μέλι, το ελαιόλαδο, τη σόγια σος, το τζίντζερ, ταμπάσκο [όσες σταγόνες θέλετε ανάλογα πόσο καυτερό το προτιμάτε] αλάτι και μαύρο πιπέρι και τα χτυπάτε πολύ καλά με το χέρι ή με το μίξερ να ενσωματωθούν.
  2. Για το κοτόπουλο: Κόβετε το κοτόπουλο σε κυβάκια 2,5 εκ.περίπου και τα βάζετε μέσα σε σακούλα poly pag. Ρίχνετε μέσα στη σακούλα τη μαρινάδα και ανακινείτε πολύ καλά τη σακούλα να καλυφθεί καλά το κοτόπουλο με τη μαρινάδα. Τοποθετείτε τη σακούλα σε πυρέξ και το βάζετε στο ψυγείο να μαριναρισθεί για όσες περισσότερες ώρες μπορείτε [μπορείτε για όλη τη νύχτα] όχι όμως λιγότερο από 1 1/2 ώρες.
  3. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και στρώνετε στο ταψί του φούρνου μια λαδόκολλα, την οποία αλείφετε, με πινέλο, με λίγο λάδι. Βάζετε τα ξύλινα καλαμάκια που θα χρησιμοποιήσετε, να μουλιάσουν σε νερό για 30 τουλάχιστον λεπτά.
  4. Βγάζετε τα κομμάτια κοτόπουλου από τη μαρινάδα, στραγγίζοντας τα ένα ένα και τοποθετείστε τα σε πιατέλα. Ρίχνετε τη μαρινάδα της σακούλας σε κατσαρολάκι και βράζετε σε μέτρια θερμοκρασία για 3-5 λεπτά μέχρι να μειωθεί στο ήμισυ σχεδόν η σάλτσα.
  5. Εν τω μεταξύ, “σουβλίζετε” τους μαριναρισμένους κύβους κοτόπουλου στα καλαμάκια, τα τοποθετείτε στο ταψί με τη λαδόκολλα και τα βουρτσίζετε με τη σάλτσα μαρινάδας.
  6. Τα ψήνετε για 15-20 λ περίπου. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος τα γυρίζετε από την άλλη πλευρά και τα βουρτσίζετε με τη σάλτσα μαρινάδας. Σερβίρετε τα σουβλάκια ζεστά μόλις τα βγάλετε από το φούρνο με φέτες λεμονιού και τα γαρνίρετε πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο κόλιανδρο.

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σουβλάκια κοτόπουλου σε πικάντικη μαρινάδα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.