Σουβλάκια κοτόπουλου με σάλτσα γιαουρτιού

Σουβλάκια κοτόπουλου με σάλτσα γιαουρτιού

Μια πανεύκολη συνταγή για υπέροχα, μαριναρισμένα σε ελαφριά μαρινάδα γιαουρτιού, σουβλάκια κοτόπουλου με μια υπέροχη και δροσερή σάλτσα γιαουρτιού με μυρωδικά. Σερβίρετε με μια μεγάλη σαλάτα και πατάτες φούρνου ή τηγανιτές και απολαύστε το.

Υλικά συνταγής

  • Για τα σουβλάκια κοτόπουλου:
  • 3 μισά στήθη φιλέτο κοτόπουλου (700 γρ. περίπου)
  • 2 ξερά κρεμμύδια σε φέτες
  • 2 ντομάτες σε φέτες
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. γιαούρτι
  • 1 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα επιλογής σας
  • αλάτι πιπέρι
  • Για τη σάλτσα γιαουρτιού με μυρωδικά:
  • ½ κιλό καλό στραγγιστό γιαούρτι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξίδι λευκό
  • 50 γρ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 60 γρ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τα σουβλάκια κοτόπουλου: Κόβετε τα στήθη κοτόπουλου σε μικρούς κύβους και τα βάζετε σε ένα μέτριο μπολ. Χτυπάτε στο μπλέντερ τα κρεμμύδια, τις ντομάτες και τα μυρωδικά μέχρι να πολτοποιηθούν. Προσθέτετε τη πάπρικα, το λάδι, το ξίδι και το γιαούρτι και χτυπάτε λίγο ακόμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Αλατοπιπερώνετε τα κυβάκια του κοτόπουλου, τα περιχύνετε με τη σάλτσα για μαρινάρισμα και τα ανακατεύετε καλά να καλυφθούν από τη σάλτσα. Σκεπάζετε με μεμβράνη το μπολ και το βάζετε στο ψυγείο για 3 τουλάχιστον ώρες, ιδανικά και για όλο το βράδυ.
  3. Περνάτε τα σουβλάκια σε ξυλάκια και τα ψήνετε στο φούρνο, ή στο σε ψηστιέρα ή σε τοστιέρα για 5 λ από τις 2 πλευρές. Μην τα ψήσετε πιο πολύ για να μείνουν ζουμερά.
  4. Για τη σάλτσα γιαουρτιού με μυρωδικά: Φτιάχνετε τη σάλτσα γιαουρτιού μια ώρα πριν σερβίρετε για να την αφήσετε στο ψυγείο να ενσωματωθούν οι γεύσεις. Σε ένα μπολ βάζετε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και το ξίδι και ανακατεύετε γρήγορα και δυνατά να ενσωματωθούν. Αλατοπιπερώνετε ελαφρώς, προσθέτετε όλα τα μυρωδικά και ανακατεύετε και πάλι πολύ καλά. Τη σκεπάζετε με μεμβράνη και την αφήνετε στο ψυγείο.
  5. Σερβίρετε ζεστά τα σουβλάκια με τη κρύα σάλτσα γιαουρτιού.

Προαιρετικά πριν σερβίρετε προσθέτετε στη σάλτσα γιαουρτιού κομματάκια αγγουριού, τα οποία έχετε αφήσει σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν. Τα ανακατεύετε με τη σάλτσα και περιχύνετε το σουβλάκια σας.

Chicken-Skewers-with-Cucumber-Garlic-Yogurt-Sauce-640x400

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σουβλάκια κοτόπουλου με σάλτσα γιαουρτιού

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.