Σουβλάκια κοτόπουλου μαριναρισμένα σε πάπρικα, κάρυ & μέλι

Σουβλάκια κοτόπουλου μαριναρισμένα σε πάπρικα, κάρυ & μέλι

Υπέροχο, μαλακό και ζουμερό σουβλάκι κοτόπουλου, μαριναρισμένο για περισσότερη γεύση. Ένα αγαπημένο πιάτο για παιδιά αλλά και για μεγάλους.

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό στήθος κοτόπουλο χονδροκομμένο (σε μπουκιές)
  • αλάτι πιπέρι
  • Για τη μαρινάδα:
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1 κουταλιές της σούπας μουστάρδα με σπόρους
  • 1 κουταλιά του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 2 κουταλιές του γλυκού κάρυ
  • 1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • πιπεριές, κρεμμύδι, ντομάτα για το σουβλάκι ανάμεσα στο κοτόπουλο 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ανακατεύετε καλά σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά της μαρινάδας και προσθέτετε και τις μπουκιές κοτόπουλου αλατοπιπερωμένες. Σκεπάζετε και βάζετε το μπολ στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες. Κατά προτίμηση και για όλη τη νύχτα.
  2. Περνάτε το κρέας [σε μουλιασμένα σε χλιαρό νερό] ξύλινα σουβλάκια και τα ψήνετε σε ζεσταμένη και λαδωμένη πλάκα ψησίματος ή στα κάρβουνα ή στο φούρνο και από τις δυο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. [Προσοχή μη το παραψήσετε και χάσει το κοτόπουλο τους ζωμούς του.] Κατά διαστήματα αλείψτε τα με τη βοήθεια ενός πινέλου με τη μαρινάδα.

 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σουβλάκια κοτόπουλου μαριναρισμένα σε πάπρικα, κάρυ & μέλι

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.