Σουπιές με αρακά

Σουπιές με αρακά

Σουπιές με αρακά. Μια νηστίσιμη συνταγή για να απολαύσετε ένα αγαπημένο θαλασσινό, τη σουπιά με αρακά για ένα πλήρες, υγιεινό και πεντανόστιμο πιάτο και το οικογενειακό τραπέζι.

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό μικρές σουπιές ή μεγάλες κομμένες σε κομμάτια 
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 3/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρασί άσπρο
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κ.σ. κοφτή πελτέ ντομάτας
  • 1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
  • 600 γρ. αρακά φρέσκο ή κατεψυγμένο
  • 2 κ.σ. μάραθο ή άνιθο ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Καθαρίζετε καλά τις σουπιές αφαιρώντας τη μαύρη μεμβράνη τους. Αν είναι κατεψυγμένες τις αφήνετε να ξεπαγώσουν καλά και μετά τις πλένετε. Αν έχετε μεγάλες οι σουπιές σας τις κόβετε σε κομμάτια. 
  2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτετε το σκόρδο και σοτάρετε για 1/2 λ ακόμα. Ρίχνετε και τις σουπιές και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 5-6 λ ανακατεύοντας συχνά. 
  3. Σβήνετε με το κρασί και όταν “αναπνεύσει” προσθέτετε τα ντοματάκια κονκασέ, το πελτέ ντομάτας, τη ζάχαρη και μόλις πάρει βράση, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και βράζετε σε χαμηλή φωτιά, για 1:20 ώρα περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές.
  4. Προσθέτετε τον αρακά, αλάτι, πιπέρι, τα μυρωδικά (μάραθο, άνηθο, μαϊντανό) και συνεχίζετε το σιγοβράσιμο για 20-30 λ ακόμα ή μέχρι να μαλακώσουν καλά οι σουπιές και ο αρακάς και σωθούν τα υγρά. Κατά τη διάρκεια του βρασίματος ανακατεύετε ανά διαστήματα και προσθέτετε λίγο ακόμα ζεστό νερό αν απαιτηθεί. 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σουπιές με αρακά

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.