Σούπα μπρόκολο με μπλέ τυρί

Σούπα μπρόκολο με μπλέ τυρί

Μια πεντανόστιμη, θρεπτική σούπα με μπρόκολο και μπλέ τυρί που σίγουρα πρέπει να βάλετε στοοικογενειακό καθημερινό μενού αλλά και να τη σερβίρετε ως το ιδανικό πρώτο πιάτο στο επίσημο τραπέζι σας. Τη μπροκολόσουπα μαζί με τυρί τη βρίσκεις σε όλες τις ευρωπαϊκές κουζίνες σε συνδυασμό με τυριά, όπως παρμεζάνα, τσένταρ αλλά και μπλέ τυρί. Εδώ σας δίνουμε μια συνταγή για μια υπέροχη μπροκολόσουπα συνδυασμένο με μπλε τυρί για μεγαλύτερη γευστική ένταση. 

Υλικά συνταγής

  • 1 μπρόκολο ολόκληρο κομμένο σε κυβάκια, χωριστά ο κορμός και τα άνθη
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κλωνάρι σέλερι, ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο, κομμένο σε ροδέλες
  • 2 κολοκυθάκια, κομμένα σε κυβάκια (προαιρετικά)
  • 1 μέτρια πατάτα, κομμένη σε κυβάκια
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 30 γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 200 ml κρέμα γάλακτος πλήρες λιπαρών
  • 100 γρ. μπλέ τυρί Δανίας (Danablu Castello)
  • 1,2 λίτρα ζωμό λαχανικών (ή κοτόπουλου)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένετε και κόβετε όλα τα υλικά σύμφωνα με τη συνταγή. Στο μπρόκολο κόβετε όλα τα κλωνάρια σε μικρά κυβάκια για να τα χρησιμοποιήσετε από την αρχή στη σούπα. Κόβετε όλους τους ανθούς και τους τοποθετείτε σε ξεχωριστό μπολ για να τους βάλετε αργότερα στη σούπα.
  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε καλά το ελαιόλαδο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι για 4-5 λ ή μέχρι να μαλακώσει καλά, χωρίς να πάρει χρώμα. Προσθέτετε το βούτυρο και μόλις λιώσει ρίχνετε το πράσο, το σέλερι, τα κολοκυθάκια και τη πατάτα, ανακατεύετε, σκεπάζετε τη κατσαρόλα με το καπάκι της και τα αφήνετε να σιγο-σοταριστούν για 5 λ για να μαλακώσουν βγάζοντας τους χυμούς τους. 
  3. Ρίχνετε το ζωμό λαχανικών μαζί με τα κομμάτια από το κορμό του μπρόκολου (όχι τα άνθη), αλάτι και πιπέρι, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και τα σιγοβράζετε σε μέτρια φωτιά για 10-15 λ ή μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Μετά προσθέτετε τα άνθη μπρόκολου και συνεχίζετε το βράσιμο για 8-10 λ μέχρι να μαλακώσουν. Σε αυτό το σημείο κρατάτε μερικά άνθη μπρόκολου για να διακοσμήσετε αργότερα τα πιάτα σας. 
  4. Όταν όλα τα λαχανικά σας έχουν βράσει και είναι αρκετά μαλακά για να τα πολτοποιήσετε τα αποσύρετε από τη φωτιά και όπως είναι μέσα στη κατσαρόλα τα πολτοποιείτε με ραβδομπλέντερ μέχρι να έχετε μια σούπα σχετικά παχύρευστη. Εναλλακτικά τα μεταφέρετε όλο το μείγμα της κατσαρόλας σε μπλέντερ ή σε μίξερ με μαχαίρια, το πολτοποιείτε και το ξαναβάζετε στη κατσαρόλα πάνω στο μάτι της κουζίνας σε χαμηλή φωτιά.
  5. Στη συνέχεια ρίχνετε τη κρέμα γάλακτος, ανακατεύετε, προσθέτετε τη περισσότερη ποσότητα από το μπλέ τυρί Δανίας τρίβοντάς το με το χέρι, ώστε να λιώσει μέσα στη ζεστή σούπα ανακατεύοντας. Προαιρετικά, κρατάτε το υπόλοιπο τυρί για να διακοσμήσετε τα πιάτα σας μαζί με τα άνθη μπρόκολου, διαφορετικά τα ρίχνετε και αυτά μέσα στη σούπα. Σερβίρετε τη σούπα σας και την απολαμβάνετε ζεστή.

Σερβίρετε τη σούπα σας γαρνιρισμένη με θρυμματισμένο μπλε τυρί, μικρά άνθη μπρόκολου και φύλλα μαϊντανού,  περιχυμένη με κρέμα γάλακτος

Πηγή photo1 photo2



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σούπα μπρόκολο με μπλέ τυρί

 
 
 
 
 
You cannot copy content of this page