Σουφλέ ζυμαρικών με τόνο

Σουφλέ ζυμαρικών με τόνο

Μια συνταγή να υπέροχο, πεντανόστιμο σουφλέ ζυμαρικών με τόνο, για όλη την οικογένεια και για πιο επίσημο τραπέζι στους φίλους σας, με λίγα υλικά και με πολύ γεύση. 

Υλικά συνταγής

  • 300 γρ. ζυμαρικό μακαρονάκι κοραλλάκι [μισοφέγγαρο]
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 40 γρ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 2 φλ. τσαγιού γάλα φρέσκο
  • 1 1/3 φλ. τσαγιού τριμμένη μοτσαρέλα
  • 2 κονσέρβες τόνο σε νερό, στραγγισμένος
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 ° C στις αντιστάσεις ή στους 200 ° C στον αέρα. 
  2. Βράζετε το κοραλλάκι σε μπόλικο, κοχλαστό, αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατάτε 1/4 φλ. τσαγιού από το νερό που βράσατε τα κοραλλάκια και τα στραγγίζετε. Τα ξαναβάζετε στη κατσαρόλα, τα λαδώνετε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύετε. 
  3. Λιώνετε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το αλεύρι, ανακατεύετε γρήγορα για 1 λ και κατεβάζετε τη κατσαρολίτσα από τη φωτιά. Προσθέτετε σταδιακά το γάλα και ανακατεύετε γρήγορα μέχρι να ενσωματωθεί. Ξαναβάζετε τη κατσαρολίτσα στη φωτιά και σιγοβράζετε για 3-4 λ μέχρι να πήξει η σάλτσα.
  4. Σβήνετε τη φωτιά και αποσύρετε τη κατσαρόλα. Προσθέτετε αμέσως το 1/4 φλ. τριμμένο τυρί, λίγο πιπέρι και ανακατεύετε. Ρίχνετε στη κατσαρόλα με τη μπεσαμέλ τα ζυμαρικά, το νερό που κρατήσατε από τα βρασμένα ζυμαρικά και το στραγγισμένο τόνο, ανακατεύετε καλά.
  5. Ρίχνετε το μείγμα σε ένα λαδωμένο με 2 κ.σ. ελαιόλαδο βαθύ πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο 3/4 φλ. τσαγιού τριμμένη μοτσαρέλα. Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 12-15 λ μέχρι να λιώσει καλά και ροδίσει το τυρί. 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σουφλέ ζυμαρικών με τόνο

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.