Σουφλέ τυριού με μπεσαμέλ

Σουφλέ τυριού με μπεσαμέλ

Μια πολύ εύκολη συνταγή για σουφλέ τυριού με βάση τη μπεσαμέλ.

Εύκολο γρήγορο και πεντανόστιμο σουφλέ τυριού που σίγουρα θα το απολαύσετε με την οικογένειά σας αλλά και τους καλεσμένους σας.

Υλικά συνταγής

  • 250 γρ. τριμμένη γραβιέρα ή ποικιλία με γραβιέρα και τσένταρ 
  • 75 γρ. βούτυρο Αγελάδος
  • 60 γρ. αλεύρι
  • 1 ½ νεροπότηρο κρέμα γάλακτος
  • ½ νεροπότηρο φρέσκο γάλα
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 4 αβγά χωρισμένα ασπράδια – κρόκοι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180ο .
  2. Σε ένα κατσαρολάκι λειώστε τα 60 γρ. βούτυρο, ρίξτε το αλεύρι και ανακατεύτε καλά για 1-2 λεπτά μέχρι να σκουρύνει το σύνολο. Ρίξτε τη κρέμα γάλακτος χλιαρή μέσα και φτιάξτε μια μπεσαμέλ. Αρωματίστε τη με το μοσχοκάρυδο.
  3. Αφήστε τη να κρυώσει ελαφρά και ρίξτε μέσα τους κρόκους των αβγών, ανακατεύετε, προσθέτετε και τα τριμμένα τυριά και ανακατεύετε πάλι να ενσωματωθούν.
  4. Χτυπήστε τα ασπράδια σε μια ανάλαφρη μαρέγκα και αδειάστε τη μέσα στο μείγμα της κρέμας και ανακατέψτε απαλά με μια μαρίζ.
  5. Με το υπόλοιπο βούτυρο αλείψτε το εσωτερικό του σκεύους που θα χρησιμοποιήσετε [στρογγυλό βαρύ πιρέξ ή πυρίμαχη φόρμα] ρίξτε το μείγμα και ψήστε το σουφλέ σας στο προθερμασμένο φούρνο για 30-40 λεπτά. Σερβίρετέ το αμέσως γιατί πέφτει γρήγορα. Συνοδεύστε το με μια πράσινη σαλάτα.

Κάντε μικρές ατομικές μερίδες για τους καλεσμένους σας.

goat-cheese-souffle-pan

Πηγή: εδώ

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σουφλέ τυριού με μπεσαμέλ

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.