Σουφλέ τυριών με ζαμπόν και ταλιατέλες

Σουφλέ τυριών με ζαμπόν και ταλιατέλες

Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα πεντανόστιμο σουφλέ τυριών με ζυμαρικό ταλιατέλες. Σκέφτεστε κάτι καλύτερο για κυρίως γεύμα, στο καθημερινό ή επίσημο τραπέζι σας, από ένα λαχταριστό σουφλέ με 3 κίτρινα τυριά με ταλιατέλες και ζαμπόν, με στρώση ντομάτας και λιωμένο τυρί για επικάλυψη; Απολαύστε το…

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο ταλιατέλες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο (2 + 1 κ.σ. χωριστά)
  • 10 φέτες ζαμπόν σε μικρά κομματάκια
  • 200 γρ. τυρί γκούντα ή τσένταρ τριμμένο
  • 200 γρ. τυρί ένταμ τριμμένο
  • 200 γρ. γραβιέρα ή ρεγκάτο τριμμένο
  • 2 μέτριες  ντομάτες σε λεπτές φέτες
  • 10 φέτες τυρί γκούντα ή τσένταρ
  • 500 ml κρέμα γάλακτος
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζετε τις ταλιατέλες, σε μπόλικο, αλατισμένο και κοχλαστό νερό 3 λ λιγότερο από το χρόνο που προτείνεται στη συσκευασία (ανάλογα πόσο αλ τέντε τις θέλετε μετά το ψήσιμο). Τις στραγγίζετε καλά, τις λαδώνετε με τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο, τις ανακατεύετε και τις ρίχνετε σε ένα λαδωμένο (με τη 1 κ.σ. ελαιόλαδο) πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 23 x 33 εκ. περίπου.
  2. Προσθέτετε στο πυρέξ το ζαμπόν σε κομματάκια, τα τριμμένα τυριά και τη κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε να ενσωματωθούν. Από πάνω στρώνετε τις φέτες ντομάτας και τις αλατίζετε ελαφρώς.
  3. Τέλος, πάνω από τις φέτες ντομάτας στρώνετε τις φέτες του τυριού γκούντα ή τσένταρ και ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 20-25 λ ή μέχρι να ψηθεί η ντομάτα και να λιώσει και ροδοκοκκινίσει το τυρί. Βγάζετε το πυρέξ από το φούρνο, το αφήνετε να “σταθεί” για 5 λ και σερβίρετε ζεστό το φαγητό με τα τυριά λιωμένα.

Πηγή φωτογραφίας: www.foodnetwork.com

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σουφλέ τυριών με ζαμπόν και ταλιατέλες

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.