Σουφλέ σπανάκι

Σουφλέ σπανάκι

Ένα υπέροχο πικάντικο σουφλέ σπανάκι για να το απολαύσετε σαν ορεκτικό, ή συνοδευτικό με τα ψητά σας ή και σαν ντιπ με πατατάκια ή τορτίγιας. Μια εύκολη συνταγή (από εδώ) για ένα εύκολο στη παρασκευή του σουφλέ που σίγουρα θα απολαύσετε στο οικογενειακό και επίσημο τραπέζι σας.

Υλικά συνταγής

  • 180 γρ. φρέσκο σπανάκι (κατά προτίμηση baby)
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
  • 80 ml κρέμα γάλακτος
  • 230 γρ. μαλακό τυρί κρέμα
  • 300 γρ. τριμμένα τυριά ανάμεικτα (παρμεζάνα, γραβιέρα, τσένταρ, γκούντα)
  • 1 μικρή καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
  • αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένετε καλά το σπανάκι και το βράζετε, σε κοχλαστό αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσει. Το στραγγίζετε καλά και το ψιλοκόβετε. 
  2. Εν τω μεταξύ, σε άλλη φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα, ζεσταίνετε καλά το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει καλά. Προσθέτετε τα ντοματάκια κονκασέ, τη κρέμα γάλακτος και αλάτι και σιγοβράζετε για 12-14 λ περίπου. 
  3. Στη συνέχεια προσθέτετε το τυρί κρέμα, ανακατεύετε, ρίχνετε το σπανάκι, το μείγμα τυριών και τη καυτερή πιπερίτσα και τα ανακατεύετε όλα μαζί να αναμειχθούν καλά.
  4. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο βάσης 22 εκ. και ψήνετε το σουφλέ σας σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 30 λ περίπου. Το σερβίρετε ζεστό και το απολαμβάνετε. Σε περίπτωση που “πάρει” έντονο χρώμα στη επιφάνεια το σκεπάζετε με λίγο αλουμινόχαρτο.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σουφλέ σπανάκι

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.