Σουφλέ σπανάκι
Ένα υπέροχο πικάντικο σουφλέ σπανάκι για να το απολαύσετε σαν ορεκτικό, ή συνοδευτικό με τα ψητά σας ή και σαν ντιπ με πατατάκια ή τορτίγιας. Μια εύκολη συνταγή (από εδώ) για ένα εύκολο στη παρασκευή του σουφλέ που σίγουρα θα απολαύσετε στο οικογενειακό και επίσημο τραπέζι σας.
Υλικά συνταγής
- 180 γρ. φρέσκο σπανάκι (κατά προτίμηση baby)
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
- 80 ml κρέμα γάλακτος
- 230 γρ. μαλακό τυρί κρέμα
- 300 γρ. τριμμένα τυριά ανάμεικτα (παρμεζάνα, γραβιέρα, τσένταρ, γκούντα)
- 1 μικρή καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
- αλάτι
Εκτέλεση συνταγής
- Πλένετε καλά το σπανάκι και το βράζετε, σε κοχλαστό αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσει. Το στραγγίζετε καλά και το ψιλοκόβετε.
- Εν τω μεταξύ, σε άλλη φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα, ζεσταίνετε καλά το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει καλά. Προσθέτετε τα ντοματάκια κονκασέ, τη κρέμα γάλακτος και αλάτι και σιγοβράζετε για 12-14 λ περίπου.
- Στη συνέχεια προσθέτετε το τυρί κρέμα, ανακατεύετε, ρίχνετε το σπανάκι, το μείγμα τυριών και τη καυτερή πιπερίτσα και τα ανακατεύετε όλα μαζί να αναμειχθούν καλά.
- Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο βάσης 22 εκ. και ψήνετε το σουφλέ σας σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 30 λ περίπου. Το σερβίρετε ζεστό και το απολαμβάνετε. Σε περίπτωση που “πάρει” έντονο χρώμα στη επιφάνεια το σκεπάζετε με λίγο αλουμινόχαρτο.
04/02/2017
www.sintayes.gr,
Συνταγή: Σουφλέ σπανάκι
Tags: μεζέδες ορεκτικά σουφλέ σπανάκι σπανάκι σουφλέ συνταγές φούρνου