Λαχταριστό σουφλέ σοκολάτας

Λαχταριστό σουφλέ σοκολάτας

Το πιο εύκολο και «αμαρτωλό» σοκολατένιο σουφλέ. Ένα υγρό κέικ σοκολάτας που μπορείτε να το φτιάξετε σε λίγα λεπτά και να το «εξαφανίσετε» σε ακόμα λιγότερα.

Ξεροψημένο και τραγανό από έξω, γεμάτο με υγρή, πηχτή, ζεστή σοκολάτα στο εσωτερικό του, αυτό το σουφλέ είναι ότι πρέπει για να βάλετε λίγη αμαρτία στην καθημερινότητά σας.
 

Υλικά συνταγής

  • 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα μαύρη, κομμένη σε μικρά κομματάκια
  • 60 γρ. βούτυρο κομμένο σε κομματάκια
  • 100 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 4 κ.γ.  αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 αυγά 
  • Ζάχαρη άχνη (προαιρετικά) για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1.  Λιώνετε το βούτυρο και τη κουβερτούρα σε μπεν μαρί και τα αποσύρετε από τη φωτιά για να κρυώσουν λίγο. 
  2.  Χτυπάτε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη και το αλεύρι.
  3.  Ρίχνετε το μείγμα αυγών-ζάχαρης μέσα στο μείγμα σοκολάτας-βουτύρου και ανακατεύετε απαλά με ένα κουτάλι.
  4.  Βάζετε το μείγμα σε ένα ταψί με θήκες για καπ κέικς ή  σε φορμάκια, λαδωμένα και αλευρωμένα και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις για 7-9 λεπτά, ή (ανάλογα με το μέγεθος των θηκών ή φορμάκια και ανάλογα με το φούρνο σας) τόσο ώστε το κέικ να ψηθεί απ” έξω και να παραμείνει υγρό μέσα. 
  5. Το βγάζετε από το φούρνο τα αφήνετε 10 λ να σταθούν, μετά τα ξεφορμάρετε και τα πασπαλίζετε προαιρετικά με ζάχαρη άχνη.

Σε περίπτωση που δεν θέλετε τόσο λιωμένη τη σοκολάτα ψήστε το για 2-3 λ ακόμα.

Souffle-Cakes-Yummy

 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Λαχταριστό σουφλέ σοκολάτας

 

13 Σχόλια

  1. Ανώνυμος says:

    Για ποσα ατομα ειναι?

  2. Sintayes.gr says:

    Το μέγεθος, όπως αναφέρω και στη συνταγή εξαρτάται ανάλογα σε τι μεγέθους ταψί με ειδικές θήκες για muffins για το βάλετε ή σε τι ατομικά πυρίμαχα μπολάκια για να το ψήσετε. Το μόνο που αλλάζει είναι ο χρόνος ψησίματος. Τις μερίδες για πόσα άτομα το θέλετε το ορίζετε εσείς. Πάντα στη διάθεσή σας.
    sintayes.gr

  3. Ανώνυμος says:

    Eυχαριστώ πολύ!Και άλλη μία ερώτηση αν σας είναι εύκολο , μπορούμε να αντικαταστήσουμε την καστανή ζάχαρη με λευκή? Θα αλλάξει η αναλογία?
    Ευχαριστώ!

  4. Sintayes.gr says:

    Θα προτιμούσα να μην την αλλάξεις. Δεν είναι θέμα δοσολογίας είναι θέμα της υφής της ζάχαρης. Η καστανή ζάχαρη, επειδή περιέχει μεγάλη ποσότητα μελάσας τραβάει την υγρασία και έτσι γλυκά και φαγητά δεν στεγνώνουν γρήγορα.
    Αν όμως θέλεις να την αντικαταστήσεις μπορείς να βάλεις λευκή κρυσταλλική σε ίσες ποσότητες δοσολογίας. Η μόνη διαφορά θα είναι η γεύση.
    Στη διάθεσή σου,

  5. Ανώνυμος says:

    Eυχαριστώ για τη γρήγορη εξυπηρέτηση! Θα το φτιάξω και θα στείλω εντυπώσεις! Καλό βράδυ!!

  6. Sintayes.gr says:

    Άργησα να σου απαντήσω γιατί τώρα είδα το μήνυμά σου. Χαίρομαι που σε βοήθησα. Προσοχή στο ψήσιμο ανάλογα με το πόσο θέλεις λιωμένη εσωτερικά τη σοκολάτα. Καλή επιτυχία, περιμένω το σχόλιό σου όποτε το φτιάξεις.

  7. Ανώνυμος says:

    Ευχαριστώ για τις συμβουλές και κάτι τελευταίο , τα φορμάκια πιστεύετε είναι καλύτερα να τα λαδώσω ή να τα βουτυρώσω…και επειδή θα φτιάξω τη διπλάσια δόση θα μπορούσα να βάλω 6 αυγά ή να ακολουθήσω τη συνταγή και να βάλω 8?
    Ευχαριστώ και πάλι συγγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις!…σε λίγες ώρες τα σουφλέ θα φτιαχτούν ..ανυπομονώ να σας στείλω εντυπώσεις!!

  8. Ελευθερία says:

    ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!! Ήταν εξαιρετικά!! Όλοι έπαθαν πλάκα!! Να σου πω την αλήθεια τα έψησα 4 λεπτάκια παραπάνω επειδή ήταν πολύ ρευστά…και βγήκαν τέλεια..γύρω γύρω τραγανά και μέσα έρρεε σαν λάβα ηφαιστείου!
    ΥΠΕΡΟΧΟ!
    Ευχαριστώ για την υπέροχη συνταγή!

  9. Sintayes.gr says:

    Πολύ χαίρομαι Ελευθερία μου που έγινε εξαιρετικό το γλυκό σου. Να σε συγχαρώ επιπλέον για το τέλειο ψήσιμο γιατί σε γλυκά με ρευστή γέμιση είναι δύσκολο να τα πετύχεις ακριβώς στο ψήσιμο. Οι φούρνοι όλων μας δεν καίνε το ίδιο για να δώσουμε ακριβώς το χρόνο όταν ποικίλει 2-4 λ. Εμένα που το έφτιαξα, σε καινούργιο φούρνο, ήταν έτοιμα στα 9 λ αλλά φίλοι μου έγραψαν ότι τα άφησαν 7 λ και άλλοι 13-14 λ. Να είσαι καλά και να προσφέρεις πάντα σε αυτούς που αγαπάς και σε αγαπάνε όμορφα γλυκά.
    Πάντα στη διάθεσή σου,
    Με εκτίμηση
    sintayes.gr

  10. Sintayes.gr says:

    Τι να πω τώρα που είδα το μήνυμά σου… Τι να πρωτοπρολάβω.. Απλά συγνώμη. Όμως θέλω να ξέρεις ότι αν τα λαδώσεις ή τα βουτυρώσεις είναι το ίδιο πράγμα. Απλά θα προτιμούσα να τα πασπαλίζεις και με λίγο αλεύρι, να “τινάζεις” το περίσσιο, γιατί αυτό θα σε βοηθήσει να τα ξεφορμάρεις καλύτερα. Όσο για τα αυγά θέλω να ξέρεις ότι στα γλυκά να μη κάνεις ΠΟΤΕ πειράματα με τα υλικά. Θα βάζεις τα πάντα ακριβώς στη δοσολογία που γράφουν ακόμα και στα γραμμάρια. Ενώ στις συνταγές των φαγητών μπορείς να αυξομειώσεις τις ποσότητες ή και να αντικαταστήσεις τα υλικά με άλλα αρεσκείας σου.
    Πάντα στη διάθεσή σου,
    Με εκτίμηση,
    Sintayes.gr

  11. Ελευθερία says:

    Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια!!!
    Ευχαριστώ για τις συμβουλές σου πραγματικά με βοήθησαν πάρα πολύ!!
    Και να ξέρεις (αν μου επιτρέπεις στον ενικό) για μένα είναι το καλύτερο site! Γρήγορες απαντήσεις και πάνω απ’όλα φαίνεται πως αφιερώνεις πολύ χρόνο σε αυτό που κάνεις και το αγαπάς!Να ξέρεις πως σίγουρα θα σε ξαναπροτιμήσω!!Έχω ήδη σταμπάρει πίτες και λαχταριστές τάρτες!!
    Όσο για τις αναλογίες στα γλυκά έχεις απόλυτο δίκιο και έβαλα 8 τελικά!
    Θα τα πούμε σύντομα!!
    Ευχαριστώ πολύ!!

  12. Sintayes.gr says:

    Γλυκιά μου Ελευθερία αρχικά εγώ να σε ευχαριστήσω για τα καλά σου λόγια. Μου δίνεις δύναμη να συνεχίσω για καλύτερα γιατί ο ..εχθρός του καλού είναι το καλύτερο… Γράφω από χόμπυ ψάχνοντας σε όλο το κόσμο για συνταγές. Φυσικά και να μου μιλάς στον ενικό. Πάντα ότι θέλεις στη διάθεσή σου.
    Καλό σου βράδυ.

  13. Ελευθερία says:

    Χαίρομαι πάρα πολύ!! Πολύ σωστό αυτό που λες!!!
    Σε συγχαίρω για την εξαιρετική σου δουλειά!!
    Και πάλι ευχαριστώ!
    Εις το επανιδείν !!!!
    Καλό βράδυ!!

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

 
 
 
 
x
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν!
Βρείτε όλες τις Χριστουγεννιάτικες Συνταγές στο sintayes.gr!
Ημέρες
Ώρες
Λεπτά
Δευτερόλεπτα