Σουφλέ με σπανάκι και τυρί

Σουφλέ με σπανάκι και τυρί

Μια συνταγή για ένα πολύ νόστιμο σουφλέ με σπανάκι και τυρί τσένταρ. Ένα σουφλέ για να το απολαύσετε σκέτο ή σαν συνοδευτικό με μπιφτέκια ή μπριζόλες.

Υλικά συνταγής

  • 300 γρ. σπανάκι
  • 6 μεγάλα αυγά
  • 430 ml γάλα
  • 1 κ.σ. σκόνη μουστάρδας
  • 200 γρ. ψωμί του τόστ
  • 300 γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο
  • 12 ντοματίνια με τα κοτσάνια τους ανά 4
  • 1 κ.γ. αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. 
  2. Καθαρίζετε, πλένετε το σπανάκι, το ρίχνετε σε βραστό νερό και το βράζετε για 5-8 λεπτά να μαλακώσει. Το αφήνετε σε σουρωτήρι να στραγγίξει καλά. Μόλις κρυώσει το πιέζετε μέσα στο σουρωτήρι με τα χέρια να στραγγίξει από όλα τα υγρά του. Το κόβετε σε κομμάτια.
  3. Σε μεγάλο μπολ χτυπάτε καλά, στο μούλτι ή στο μίξερ, τα αυγά, το γάλα, τη μουστάρδα, 1 κ.γ. αλάτι και το ψωμί του τόστ μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα.
  4. Ρίχνετε το μείγμα σε μπολ, προσθέτετε το 1/3 του τριμμένου τυριού και το σπανάκι και το ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Βάζετε το μείγμα σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος, πασπαλίζετε από πάνω το υπόλοιπο τυρί τσένταρ βάζετε σε 4 σημεία από μια συστάδα με τέσσερα ντοματίνια.
  5. Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά. Ξεσκεπάζετε και ψήνετε για 15-20 λεπτά ακόμα μέχρι να ροδοκοκκινίσει το τυρί. Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε για 5 λεπτά να “σταθεί και μετά σερβίρετε. 

 

bbcgoodfood.com

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σουφλέ με σπανάκι και τυρί

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.